Gyurkity Péter

Intelről Qualcomm-ra vált az Asus

Legalábbis a középkategóriás ZenFone készülékek esetében, de a számozáson is változtatnak.

A ZenFone 2 meglehetősen jó ütemben fogy, bár az elnevezés kapcsán némi kavarodás tapasztalható a vásárlók fejében, hiszen a cég eddig nem a generációk, hanem inkább a kijelző mérete alapján számozta saját készülékeit. Jerry Shen, az Asus vezérigazgatója most egy interjúban beszélt cége terveiről, amely mind a számozást, mind pedig az alkalmazott chipek kérdését érinti.

A vezető elmondása szerint a ZenFone 3 már ujjlenyomat-olvasóval jelenhet meg, bár a komponens már a második generáció egy vérfrissítésen áteső példányán felbukkan majd, valamikor az év második felében. A cég az elnevezés kapcsán is változtatni fog, a jövőben inkább a generációk mentén számoznák az okostelefonokat, vagyis jóval kevésbé lenne zavaró az egyszerre megjelenő, különböző számokkal ellátott típusok sorozata. A többi gyártó példáját követve a ZenFone 3 követné a ZenFone 2 különböző változatait, bár azt még nem tudni, hogy előbbi pontosan mikor jelenne meg a piacon.

Megtudhattuk azt is, hogy a középkategóriás megoldások esetében az Intel által szállított chipek helyett a Qualcomm fejlesztésére, egészen pontosan a Snapdragon 615 processzorra építenének. Előfordulhat, hogy ez a váltás szintén a már említett friss ZenFone 2 esetében megtörténne, vagyis az év második felében számíthatnánk a chipcserére, bár úgy tűnik, hogy a csúcskategóriában maradnának az Intel mellett, vagyis a gyártó kínálata az idei év végére igencsak vegyes képet mutatna.

Az ár-teljesítmény viszonylatban minden bizonnyal kitartanak az eddigi filozófia mellett, vagyis kedvező áron kínálnának kellemes hardvert, bár a konkrétumokat ezzel kapcsolatban csak később ismerjük majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #1
    Nem is értem a Snapi 810-et miért kerülgeti minden gyártó mint macska a FORRÓ kását. :]