Gyurkity Péter

Asus: jön a második generációs ZenFone

A gyártó egy köztes megoldással egészíti ki a családot, ezzel törnének be az egyéb piacokra.

Legutóbb a nyár elején számolhattunk be a ZenFone család újdonságairól, ezek azonban azóta sem bukkantak fel a régióban, hiszen ezen telefonokat hozzánk legközelebb Oroszországban és Törökországban szerezhetjük be, ami kedvező áruk miatt fájó pont lehet a hazai felhasználóknak. Most változhat a helyzet, hiszen az Asus többek között az USA-t is célba venné.

A DigiTimes értesülése szerint a tajvani gyártó a januárban esedékes CES alatt mutatná be a család második generációját, amely ezúttal egy köztes megoldással egészülne ki, legalábbis a fizikai méret szempontjából. Jelenleg egy 4, egy 5, valamint egy 6 hüvelykes példányból áll a sorozat, az új generáció azonban emellett egy 5,5 hüvelykes telefonnal jelenne meg, elsősorban azok számára, akik a phablet megoldást már túl nagynak tartják, de nincsenek megelégedve az 5 hüvelyes telefonok méretével. Azt még nem tudni, hogy az új jövevény pontosan milyen egyéb területeken kínálna előrelépést, de itt számíthatunk a dizájn, a felhasználói élmény, valamint a hardveres komponensek frissítésére is.

A cég addig is bővíti az elérhető piacok számát, október vége előtt például Brazíliában, ezt követően pedig (november folyamán) Kínában rajtoltatják el a meglévő változatokat, ez utóbbi ország esetében TD-LTE támogatás kíséretében. Eddig Kínával együtt 12 országban jelentek meg ezek a készülékek, ezekből a harmadik negyedévben 2,6 millió példányt adtak el. Az idei év végére reményeik szerint elérhetik a 7,5-8 milliós mérföldkövet, miközben az LTE-t támogató telefonok arányát 40 százalékra növelik a családon belül, Kína és az Egyesült Államok esetében pedig agresszív reklámkampánnyal igyekeznek még tovább javítani a számokat (ez utóbbi országban először jelennének meg a ZenFone telefonok).

Jövőre ezen fejlesztések révén már összesen 16 millió okostelefont értékesítenének, remélhetőleg ebben már több európai ország is szerepet játszik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!