Gyurkity Péter

Asus: itt a PadFone S, valamint az új Zenfone 4 és 5

Az Asus egyszerre három okostelefont is bemutatott a Computex alatt, ebből kettő bizonyult teljesen újnak.

A Computex alatt számos új megoldást mutattak be az egyes gyártók, az Asus például egyszerre három bejelentéssel készült. A sort a PadFone S nyitotta meg, amely nem tekinthető teljesen új fejlesztésnek, hiszen PadFone X néven már korábban beharangozták, a hivatalos megjelenés azonban azóta várat magára. A most bemutatott példány a nemzetközi változatként jelenik meg.

A cég eredetileg még januárban rántotta le a leplet az 5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató készülékről, amelyet egy 8,9 hüvelykes dokkolóval párosítottak. Ez utóbbi 1200 x 1920 pixel felbontást támogat, míg az okostelefon LTE-eléréssel, egy 13 és egy 2 megapixeles kamerával, egy 2,3 GHz-en futó négymagos Snapdragon 800 chippel, valamint egy 2300 mAh-s akkumulátorral mutatkozott be, 2 GB RAM és egy 16 GB-os belső tároló kíséretében (a dokkoló 4990 mAh-s akkumulátora az üzemidő meghosszabbításában segít). A PadFone X az Egyesült Államokban jelenik majd meg, az AT&T azóta már többször is beharangozta a hibrid megoldást, a PadFone S azonban az egyéb régiókban bukkanhat fel, a jelek szerint júliusban.


A tajvani gyártó másik bejelentése a ZenFone 5 4G-elérést kínáló változatának közelgő megjelenésével kapcsolatos, amely már sokkal inkább fogható egy hagyományosnak mondható okostelefonhoz. A készülék az eredeti példányhoz hasonlóan egy 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontást támogató kijelzőre támaszkodik, ezt azonban az A500KL típusnál már nem Intel processzor, hanem egy 1,2 GHz-en futó négymagos Qualcomm Snapdragon 400 chip egészíti ki - az egyéb jellemzők várhatóan szintén megegyeznek majd az elsőként megjelent változat specifikációjával.

A ZenFone 4 esetében az első körben alkalmazott ikermagos Intel Atom chipet egy újabb változat cseréli le, míg a megjelenés mindkét fejlesztés esetében a harmadik negyedév végén, illetve az utolsó negyedév elején várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!