Gyurkity Péter

Összecsukható okostelefon az LG-től

A dél-korai gyártó riválisai példáját követve egy összecsukható okostelefonnal jelentkezik.

Egyes gyártók, így például a Samsung, időről-időre piacra dobnak olyan megoldásokat, amelyek leginkább a kétezres évek közepének fejlesztéseire emlékeztetnek, némi nosztalgiát ébresztve azokban, akik hozzászoktak a hagyományos mobilok bevált, egy évtizeddel ezelőtt nagyon is népszerű formájához. Most az LG követi a példát, ám az ő megoldásuk már az okostelefonok közé sorolható.


Az LG Wine Smart névre keresztelt készülék a jól ismert összecsukható kivitelben érkezik, ezzel idézve vissza az előző évtized hangulatát. Ahogy az a videón is jól látható, itt megtaláljuk a hagyományos fizikai billentyűzetet, az ahhoz társuló, igencsak kicsinyke kijelzőt, bár a hardveres jellemzők listája már nem igazán emlékeztet az egy évtizeddel ezelőtti állapotokra. A lépés már csak ezért is meglepő, annál is inkább, mert ez a cég első új összecsukható megoldása a Wine család 2007-es felbukkanása óta.

Az okostelefon egy 3,5 hüvelykes LCD-kijelzőt kapott, amely a nem túl izmos 480 x 320 pixel felbontást támogatja. Ehhez egy közelebbről meg nem határozott, ám 1,2 GHz-en futó ikermagos chip társul, amelyet 1 GB RAM, egy alapesetben 4GB-os, ám microSD révén kibővíthető belső tároló, az ilyen formájú készülékeknél egyáltalán nem megszokott 8 megapixeles hátoldali kamera, valamint annak előlapi, VGA-felbontást támogató társa egészít ki. Az akkumulátor 1700 mAh-s, ami a fentiek alapján nagy valószínűséggel bőven elegendő lesz a kényelmes üzemeltetéshez.


A készülék a jelek alapján a mainstream kategóriában jelenik meg, elsősorban az idősebb felhasználók igényeit igyekszik kielégíteni, bár az ő esetükben az apró fizikai gombok olykor akadályt jelenthetnek. FM rádió mindenesetre van, a további funkciókról pedig a hivatalos oldalon és a mellékelt videókban tájékozódhatunk – az még nem világos, hogy a számukra hazai piac mellett egyéb régiókban is megjelenik-e a készülék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #1
    A képről a csajszi jobban kellene... ;-)