Gyurkity Péter

LG: alakulóban a G4, sikeres a G3

A gyártó már bemutatta a 2015-ben megjelenő okostelefonok egyik várható jellemzőjét.

Az LG ezúttal is saját fejlesztésekkel jelent meg az éves Korean Electronics Show alatt, itt pedig megismerhettük azt az új kameramodult, amely várhatóan a következő évben megjelenő prémium kategóriás okostelefonok egyik fontos jellemzője lesz. A cég a fotózás terén lépne előre, de a most piacra dobott generáció esetében sincs okuk panaszra.


A bemutatón megjelent fejlesztésről már fel is bukkant néhány felvétel, dacára annak, hogy az LG Innotek, vagyis a cég kutatórészlege által ott ismertetett megoldás egyelőre még nem hivatalos. Megtudhattuk mindenesetre, hogy a gyártó egy 20,7 megapixeles modullal lépne itt előre, ami – ha pusztán ezt az egy számot nézzük – már önmagában is jelentős változás az idén piacra dobott G3 okostelefon 13 megapixeles hátoldali kamerájához képest, ám ez javított optikai képstabilizációval egészül ki, természetesen ezúttal is hardveres alapokon, ez utóbbi pedig még több, a felvételek rögzítése közbeni esetleges nem kívánt mozgást kompenzál majd.

Eközben a G3 is egyre nagyobb ütemben nyomul előre, legalábbis a tengerentúlon, ahol a mobilreklámokra szakosodott Chitika saját hálózatán méri a különböző androidos megoldások piaci részesedését. Saját adataik szerint idén június és szeptember között a nagyobb szereplők közül az LG tudta a legnagyobb arányban növelni befolyását, ami természetesen leginkább a G3 piacra dobásának és sikerének köszönhető. Ennek révén immár a teljes androidos piac 10,4 százalékát uralják, amely a magasan vezető Samsung mögötti második helyre volt elég – a különbség egyelőre órási, ennek ledolgozása egyhamar nem valószínű.


A többiek azonban szintén jócskán leszakadva követik őket, az Amazon a saját módosított szoftverével a harmadik helyre volt jó, részesedésük azonban csak 6,9 százalék, míg a negyedik Motorola 6,4 százalékot, az ötödik HTC pedig mindössze 4,8 százalékot mondhat magáénak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)