Gyurkity Péter

A Huawei is új hármast mutatott be

Nem sokkal a Sony után a kínai gyártó is bemutatta saját hármasát az IFA alatt.

Ahogy azt a korábbi értesülések alapján várni lehetett, a Huawei is a berlini rendezvényen rántotta le a leplet saját új fejlesztéseiről, ezekből pedig egyszerre három példány is befutott. Láthattunk itt zászlóshajót, középkategóriás megoldást, de sor került egy létező változat újrafaragására is.

Elsőként az Ascend Mate 7 érdemel említést, hiszen ez indul majd a csúcskategóriában megjelenő riválisok ellen. A zászlóshajó pontos mérete ezúttal 157 x 81 x 7,9 mm, súlya 185 gramm, ez pedig egy kereken 6 hüvelykes, immár 1080p felbontást és 368 ppi pixelsűrűségét támogató Gorilla Glass 3 kijelzőt takar, amelyhez alumínium külső, a cég saját nyolcmagos (2x4 magos) Kirin 925 chipje, 2 vagy 3 GB RAM, a Mali T628 grafikus vezérlő, LTE Cat 6 modem, valamint egy 4100 mAh-s akkumulátor társul.


A hátoldalon egy 13 megapixeles kamera és az Apple megoldásához hasonló ujjlenyomat-olvasó kapott helyet (ez utóbbival bármikor feloldhatjuk a készüléket és akár 5 ujjat is regisztrálhatunk), az előlapon ezt egy 5 megapixeles példány teszi teljessé. A listán továbbá NFC, az Android 4.4, az EMUI 3.0, három eltérő szín (fekete, fehér, arany), valamint a memória és a belső tároló méretétől függően 500 vagy 600 eurós ár található meg.

A középkategóriában már az Ascend G7 hivatott vitézkedni, amely fém keretre, 300 eurós árra, egy 5,5 hüvelykes, 720p felbontást támogató kijelzőre, egy 1,2 GHz-en futó négymagos Qualcomm Snapdragon chipre, 7,6 mm-es vastagságra, 165 grammos súlyra, a már fent is megemlített 13 és 5 megapixeles kamerákra, LTE Cat 4 elérésre, 2 GB RAM-ra, egy alapesetben 16 GB-os, de tovább bővíthető belső tárolóra, valamint egy 3000 mAh-s akkumulátorra támaszkodik. Megjelenése hazánkban is még a hónap vége előtt esedékes.


A gyártó a fenti páros mellett elhatározta az Ascend P7 Sapphire Edition piacra dobását, amelyre az első körben Kínában kerül majd sor, ott is csak korlátozott mennyiségben. Ez nevének megfelelően az eddig látott specifikáció (5 hüvelykes Full HD kijelző, 1,8 GHz-es nyolcmagos Kirin 910T chip, 2 GB RAM, 16 GB-os belső tároló, LTE Cat 4, 13 és 8 megapixeles kamera, valamint 2500 mAh-s akkumulátor) mellett egy karcolásnak is ellenálló zafír kijelzőt, illetve megerősített alumínium keretet és hátlapot kapott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!