Gyurkity Péter

Nyolcmagos Huawei, újabb Nokiák érkezőben

A kínai gyártó saját nyolcmagos megoldását dobja piacra, míg a Microsoft három újabb telefonnal készül.

A Huawei június 24-én mutatta be legújabb készülékét, amely ezúttal egy nyolcmagos processzor szolgál ki, követve ezzel a riválisok példáját. A készüléket az első körben a kínai piacra szánják, ám árából ez nem derülne ki rögtön.

A Honor 6 névre keresztelt okostelefon a Kirin 920 chip köré épül, amely nyolc, 1,7 GHz-es órajelen futó magot tartalmaz. A processzort a cég leányvállalata, a HiSilicon Technologies fejlesztette ki, így tehát házon belüli újoncnak tekinthető, még akkor is, ha a szóban forgó fejlesztőnek nincs saját gyártóüzeme. A telefon emellett egy 5 hüvelykes, HD-felbontást támogató kijelzőt kapott, amelyet 3 GB RAM, egy 16 vagy 32 GB-os belső tároló, egy 13 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles elülső kamera, valamint TD-LTE, LTE FDD, TD-SCDMA, WCDMA és GSM támogatás egészít ki. Ára Kínában 321 dollárnak felel meg, az előrendelés már megindult.


Huawei Honor 6

Ahogy arról mi is írtunk, a Microsoft már be is mutatta a Nokia X-sorozat második generációját, amely némi ráncfelvarrással jelenik meg. A cég azonban további példányokkal készül, legalábbis erre utal az @evleaks által megszellőztetett újabb három kódnév. Ezek sorrendben a Vela, az Athena, illetve a Libra, amelyek minden bizonnyal a soron következő Lumia okostelefonokat, illetve tábla PC-ket takarják, bár azt még nem lehet tudni, hogy a fenti nevekhez pontosan milyen hardveres és szoftveres jellemzők társulnak majd.

Korábban már volt példa arra, hogy egyszerre több kódnév szivárogjon ki, tavaly novemberben például a Moneypenny volt ilyen új szereplő, ebből végül a Lumia 630 lett, amely elsőként jelent meg a Windows Phone 8.1 verzióval.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakkerman #3
    ez a Huawei Honor 6 fehérben igen tetszetősnek tűnik,az ára is bejövős...kérdés milyen anyagból készül a külső
  • MsUser #2
    Az Androidot már meg írták, és érezhetően jobb ha több magos telefonon van!
    Lesz ez még több is, nagyobb teljesítmény kisebb fogyasztás mellett csak így érhető el!
  • Macropus Rufus #1
    8 mag? Mindek? Inkább írjanak egy gyors op.rendszert nekik, és akkor nem kell ennyi mag.