Gyurkity Péter

Jön a Huawei Ascend P7

Hamarosan befuthat az Ascend P6 közvetlen utóda, amely alapértelmezetten a KitKat szoftvert kapná meg.

A Huawei komoly sikert aratott az Ascend P6 okostelefonnal, amely egészen jóra sikerült és kedvező visszhangra talált a felhasználók körében. Már dolgoznak a közvetlen utódon, amelyről azonban mindössze néhány részletet tudunk, dacára annak, hogy akár már március folyamán felbukkanhat a piacon.

A legújabb kínai értesülés szerint az Ascend P7 - amely házon belül állítólag a Sophia nevet kapta - egyik legnagyobb újítása, hogy alapértelmezett módon az Android legújabb, KitKat kódnévre hallgató verzióját futtatná. Ezzel a cég első ilyen készüléke lenne a piacon, ám természetesen ebben nem merül ki az új változat újszerűsége, hiszen itt a hardvernek is fontos szerep jut majd. Szerencsére itt sem tapogatózunk a sötétben, hiszen az már korábban felmerült, hogy a P7 egy 5 hüvelykes érintőképernyőt kap, amely az 1080p felbontást támogatná, ezt pedig a cég saját, 1,6 GHz-en futó négymagos chipje (a Huawei HiSilicon 910) egészítené ki.

A teljes listán emellett egy 13 megapixeles hátoldali, egy 8 megapixeles elülső kamera, 2 GB RAM, 16 GB-os belső tároló, microSD-támogatás, egy 2460 mAh-s akkumulátor, valamint 4G (LTE Cat 4) hálózati elérés található még. Állítják továbbá, hogy a burkolat kiváló alapanyagokból készül (a közvetlen elődhöz hasonlóan), illetve, hogy a kinézetben is sok lesz a hasonlóság a P6-hoz.

Arról egyelőre nem jelent meg hír, hogy a P7 Sophia mikor jelenhet meg, de nem okozna nagy meglepetést, ha a készülék már a most esedékes MWC alatt bemutatkozna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #3
    Igencsak lehúzós licenc feltételei vannak ezeknek a nagy processzor gyártóknak, gondolom olcsóbb a saját a drágább telefonokban.
  • Zombee #2
    Ha kedvező fogadtatásra talált, akkor azért olyan szar nem lehet...
  • grebber #1
    Azt hittem végre elhagyják a saját szarjukat ,de nem :(
    Miért nem tudtak bele egy snapit tenni nem értem!