Berta Sándor

Blackberry: elavult az iPhone kezelőfelülete

A BlackBerry 10 operációs rendszer jó fogadtatása magabiztossá tette Thorsten Heins vezérigazgatót, egyből bírálta az Apple-t és annak okostelefonját.

A Research In Motion (RIM) január végén jelentette be, hogy BlackBerry néven működik tovább és bemutatta a BlackBerry Z10 és Q10 típusú okostelefonokat, illetve a BlackBerry 10 operációs rendszert. Thorsten Heins vezérigazgató bizakodó volt és úgy vélte: a szoftver az Apple iOS és az Android valódi alternatívája lehet. Heins most elmondta: az Apple fantasztikus munkát végzett azért, hogy az érintőképernyős eszközöket piacképessé tegye és az iPhone nagyszerű kezelőfelületéért minden elismerést megérdemel, de azóta öt év telt el. Szerinte az Apple esetében hiányzik az innovációs képesség és az iPhone kezelőfelülete elavult.


"A történelem újra ismétlődik. Amennyiben valaki nem képes állandóan lépést tartani az ágazati innováció sebességével, akkor gyorsan pótolhatják" - emelte ki a BlackBerry első embere. Közlése szerint a BB10 többek között a Multitask-képességet, valamint a programok párhuzamos használatát tekintve tud az iOS fölé nőni. Ugyan a BlackBerry 10-re csupán kevés alkalmazás érhető el, azonban Heins szerint a héten átlépik a 100 000 szoftveres határt. Emellett számos fontos gyártóval folytatnak tárgyalásokat azért, hogy az olyan alkalmazások, mint az Instagram vagy a Netflix is hamarosan elérhetők legyenek a platformon.

A menedzser azért is bizakodó, mert a cégnek nincs adóssága és március végén jó üzleti eredményeket jelenthetnek majd. A bemutatott új termékek ugyan rövid távon nagyon fontosak, azonban az elsődleges cél az, hogy a BlackBerry 10 széles körűen elterjedt mobil platformmá váljon. Heins már tavaly februárban úgy nyilatkozott, hogy az új BlackBerry 10 lekörözheti az iPhone-t. A BlackBerry mostani sikerét jelzi, hogy a német minisztériumok és hatóságok, valamint felső politikai vezetőket, közöttük Angela Merkel kancellárt is részben BlackBerry Z10 készülékekkel látják el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • levente68 #29
    Na, itt kicsit én lőttem mellé, nem erre a cikkre gondoltam, itt tényleg a szifon ekézése megy...

    Nos, én belátom, ha fütyi vagyok, legalább.

    A többit tartom, narumon hülye!

  • levente68 #28
    Mindenki értette? Biztos?

    Bátran szállj le a magas lóról ostoba és tapasztalatlan barátom!

    Az meg, hogy levezeted, hogy nemcsak hogy nem fejlődik a magasztalt rendszered, hanem visszafejlődik, az igen mulatságos.

    Jól megfogalmazott mondatokat kitűnően értek én, persze, amíg a tieid szerinted azok, addig ebben nem fogunk egyetérteni.

    Fel sem merült az Android? OK.

    "Nem androidos cikknél vagyunk"

    A szifonról akkor miért is értekezel, konzumidiótaként egy BB cikknél? Na, az orruknál tovább nem látókról ennyit...

    Ismét hoztad a formád, értelmeset nem tudsz szólni, de legalább a szifonos nagyképűség megvan. Hogy mire, azt persze nem tudom, de megszokhattam volna már.
  • narumon #27
    "Na? Mi az ""elavult" de jól használható" és mi az a "folyamatosan új "innovatív" és használhatatlan." ???"

    Benne volt a mondatomban. Az iOS ikonjai elavultak ugyebár (mert régiek, meg mindenki ezt mondja) ellenben jól használhatók. A folyamatosan új és innovatív meg az (ami szintén szerepelt a legelső hozzászólásomban) amikor ezt átállítom másmilyen kezelésre, és rájövök, hogy oké, hogy új meg innovatív csak éppen használhatatlan ezért jó esetben pár nap után visszaállítom a standard ikonos megoldást.
  • narumon #26
    Mindenki értette rajtad kívül, ugyanis így kezdődött a hozzászólásom:

    én JB telefonnal ezt azt átvariálok az iphone-omon, de amihez nem nyúlok azok gyakorlatilag ezek az ikonok amik az alapját adják. Próbálkoztam mindennel de mindig rájövök, hogy ez a legjobb megoldás.

    Sokadszorra bizonyítod, hogy nem tudsz MAGYAR mondatokat értelmezni. Vagy csak az iszonyatos rosszindulat süt belőled és ezt gondolod más is így gondolkodik. Nem androidos cikknél vagyunk - fel sem merült az android - de te nem látsz tovább az orrodnál, mint mindig. :(
  • levente68 #25
    Ezt az amnéziás dolgot soha nem hagyod abba? Ha te nem vagy képes egy-két percnél régebbre visszaemlékezni, attól még azok megtörténtek.


    Nos, azért arra kíváncsi lennék, hogyan magyarázod ki magad abból, amibe megint keveredtél...

    "Nem tudok jelenleg jobbat szóval inkább legyen "elavult" de jól használható mint folyamatosan új "innovatív" és használhatatlan."

    Na? Mi az ""elavult" de jól használható" és mi az a "folyamatosan új "innovatív" és használhatatlan." ???

    Ha nem értem jól szerinted, akkor hajrá, nevesítsd, aranypofa! Hogy mindenki érthesse...
  • narumon #24
    Ne haragudj de most is te ugattál bele ugyebár. Azon kívül egy magyar mondatot nem sikerült értelmezned, utána meg büszkén hozol elő olyan dolgokat ahol szintén nem sikerült egy magyar mondatot értelmezned idestova már 1 éve. Ezért kár volt az ÉN beírásomra egyáltalán reagálnod.
  • levente68 #23
    Hűha, hát akkor miről beszélsz? Mi az, ami ""innovatív" és használhatatlan."????

    Nem lehet másról szó, a BB nincs még, mármint, amiről itt van szó, az iOS-re egy szó sem lehet, ugye, soha.

    De ha mégis iOS-ben találtál ""innovatív" és használhatatlan" dolgokat, akkor meg tanulj meg értelmesen mondatot szerkeszteni!

    Addig pedig maradjunk annyiban, amit mondtam.

    A JB-et meg ne is emlegesd, az volt az egyik nagy hazugságod pár éve, most is ellentmondasz a saját szavadnak, miszerint nem szoktál JB-elni, csak úgy maradt.... Máskor meg azt mondod, hogy JB-kel kezdesz.


    Mindegy, bebizonyosodott már rég, hogy mindenbe beleugatsz, de mindhez kezdő vagy, tehát inkább ne okoskodj. Bár, szórakoztató figyelni, meddig bírod...
  • narumon #22
    Ezt írtam, kérlek mutasd meg hol szerepel benne az android:

    "Hááát, én JB telefonnal ezt azt átvariálok az iphone-omon, de amihez nem nyúlok azok gyakorlatilag ezek az ikonok amik az alapját adják. Próbálkoztam mindennel de mindig rájövök, hogy ez a legjobb megoldás. Nem tudok jelenleg jobbat szóval inkább legyen "elavult" de jól használható mint folyamatosan új "innovatív" és használhatatlan."
  • levente68 #21
    Pontosan.
  • levente68 #20
    Te nem írtál semmit az Android-ról?

    Ajjaj, az amnézia...

    Évek alatt annyi sületlenséget hordtál össze róla, hogy eszméletlen, most meg letagadod?

    Írjam azt, hogy tőled már megszokhattuk? Aki a saját szavát egy napon belül is üti? Naaaa, ennyire ne légy buta, itt ismernek már!