Gyurkity Péter

Samsung: játékvezérlő telefonokhoz

Nem takarékoskodik a gyártó az újabb fejlesztésekkel, hiszen okostelefonokhoz szánt vezérlőjét Európában már most piacra dobta, újabb telefonja pedig jövő év elején jön ugyanitt.

Lássuk először a játékvezérlőt, amely ugyan már a Galaxy S4 hivatalos bemutatója alatt kapott egy kisebb szerepet, ám a végleges változat csak most készült el. A Galaxy GamePad leginkább egy konzolos vezérlőre hasonlít, ám elsődleges feladata nem ezen megoldások, hanem a cég saját telefonjainak kiszolgálása.

Az érdekes készülék a hivatalos weboldal szerint 4 és 6,3 hüvelyk közötti okostelefonokat fogad be, ezekkel kommunikál megfelelő módon, már amennyiben legalább az Android Jelly Bean verziójával vagyunk ellátva, emellett pedig az egyes játékok is támogatják annak funkcióit. A külön "Play" gomb a cég saját Mobile Console alkalmazását indítja el, amelyen a különböző alkotásokat gyűjthetjük össze virtuális módon, bár a megjelenés pillanatában mindössze 35 ilyen játék található meg a piacon, köztük olyan nevekkel, mint a Need for Speed: Most Wanted, vagy a Prince of Persia: The Shadow and the Flame. A végleges változat a külső terén is eltér a prototípustól, itt megszabadultak a kifejezetten az Xbox 360-ra és Wii-re emlékeztető dizájntól.


A Samsung emellett egy újabb méretes okostelefonnal készül, amely ezúttal a valamivel visszafogottabb hardveres jellemzőket párosítja a divatból mára kiment hagyományos fizikai gombokkal. A Galaxy Core Advance a legtöbb részletében a közvetlen elődre hajaz, ám az előlapon három, navigációban segítő gombot, a készülék oldalán pedig a kamerához, valamint a hangrögzítő funkcióhoz rendelt társaikat találjuk meg. A listán Android 4.2, a TouchWiz kezelőfelület, 4,7 hüvelykes kijelző, 480 x 800 pixeles felbontás, 1,2 GHz-es ikermagos chip, 1 GB RAM, 8 GB-os belső tároló, microSD, valamint 3G-elérés szerepel még.

A megjelenésre kontinensünkön 2014 elején kerül majd sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!