Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Galaxy Grand 2

A Samsung egymás után dobja piacra a Galaxy család újabb és újabb tagjait, ezúttal pedig a Grand okostelefont frissítették hardveres és szoftveres téren, inkább a középkategóriának szánva az utódot.

A Grand 2 a hivatalos közlemény szerint egy 5,25 hüvelykes kijelzővel jelenik meg, amely leginkább a Note sorozat tagjaira emlékeztet, legalábbis a fizikai méretet illetően. Ez utóbbi változatoktól azonban eltér, hiszen az új jövevény leginkább a középkategóriában találhatja meg helyét, tekintettel a visszafogottabb teljesítményre és felbontásra.

Az előd még egy kifejezetten szerény, 800 x 480 pixel (WVGA) felbontással jelent meg, ám ez a most megjelenő példány esetében 1280 x 720 pixelre javul. Ehhez egy 1,2 GHz-en futó négymagos chip, 8 GB-os belső tároló, 1,5 GB RAM, valamint egy legfeljebb 64 GB-os microSD kártya társul. A hátoldalon egy ma már szintén teljesen átlagosnak mondható 8 megapixeles kamera, az előlapon pedig ennek 1,9 megapixeles társa kapott helyet, míg a szoftveres oldalon az Android 4.3 Jelly Bean dolgozik.

A támogatott technológiák között szerepel a 802.11 a/b/g/n WiFi, a Bluetooth 4.0, a GPS és a GLONASS, valamint az USB 2.0 is, a szenzorok között pedig közelség- és gyorsulásmérő, valamint iránytű és fényérzékelő található. Ehhez jönnek még a Samsung megszokott szoftveres szolgáltatásai, illetve egy 2600 mAh-s akkkumulátor, amely szintén nem sorolható az óriások közé. Gyanítható, hogy hamarosan sort kerítenek a globális rajtra, mivel a telefon dual-SIM opcióval érkezik majd, minden bizonnyal visszafogott áron.

LTE-elérést ezúttal nem mellékeltek, a felhasználóknak be kell érniük a HSPA+ által biztosított sebességgel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!