Szekeres Viktor

Újabb tervezett folytatást halasztottak el

Nem csak A Karib-tenger kalózainak következő epizódjának forgatását halasztják el, hanem a tiniket megcélzó A végzet ereklyéi-széria második részének munkálatait is.

A Constantin Film bejelentette, hogy elhalasztja A végzet ereklyéi - Csontváros (The Mortal Instruments: City of Bones) tervezett folytatásának, A végzet ereklyéi - Hamuvárosnak (The Mortal Instruments: City of Ashes) a forgatását. A második rész előkészületi munkálatai már hónapokkal ezelőtt megkezdődtek és a forgatás a napokban vette volna kezdetét, azonban a stúdió azt közölte a sajtóval, hogy "jelen piaci helyzetnek megfelelően szükség van a film újrapozicionálására", hogy a lehető legjobb (és legjövedelmezőbb) végeredmény születhessen meg.

Mindez persze virágnyelven valószínűleg azt jelenti, hogy a Hamuváros sosem fog elkészülni. Mindezt nem az újságírói rosszmájúság mondatja velünk (főleg, hogy a film teljesen korrekt lett), hanem az a tény, hogy tinilányok által várt könyvadaptációhoz képest hatalmas csalódást okozott a teljesítménye a jegypénztáraknál. A 60 millió dolláros költségvetéssel rendelkező első epizód eddig világszerte mindössze 37 milliós bevételt hozott, ebből 28 milliót Amerikában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    "a Hamuváros sosem fog elkészülni"

    Ha nem, hát nem. Nem ez lesz az első sorozat, amit az első rész után már nem folytatnak. I am Number 4, aztán az első Darren Shan könyv, a Vampire's Assistant se hozta az elvárásokat anyagilag. Még jó, hogy a Jumper nem jutott erre a sorsra...