Szekeres Viktor

Eredeti horrorfilm még sosem érdekelt ennyi embert

Több rekordot is megdöntött a The Conjuring című amerikai horror, melynél több pénzt még egy eredeti film sem szerzett a műfajban nyitóhétvégéje során Amerikában.

Nem először írunk a New Line Cinema stúdió új horrorfilmjéről, a The Conjuringról, de még akad pár érdekesség, amit érdemes megemlíteni a kritikusok és a közönség szimpátiáját elnyerő alkotásról. A Warner mai sajtóközleménye alapján ugyanis kiderül, hogy a horror több rekordot is megdöntött. Egyrészt a stúdió, melyhez a New Line tartozik, még sosem szerzett ennyi bevételt (41,9 millió dollár) egy horrorja nyitóhétvégéjén sem, másrészt a film a rendező, a Fűrész-sorozatot is jegyző James Wan legjobban kezdő műve lett.


S ha mindez nem lenne még elég, akkor a The Conjuring Amerikában minden idők legnagyobb bevétellel nyitó eredeti horrorfilmje volt, mindössze folytatások teljesítettek jobban első napjaikban. A hab a tortán pedig az, hogy korhatáros, azaz R-es besorolású horrorfilm sem kezdett még sosem ilyen jól. Sokan a Mama év eleji nagy sikerét Amerikában annak tudták be, hogy a film enyhébb, PG-13-as minősítést kapott, de a The Conjuring, valamint az előző R-es csúcstartó, A bűn éjszakája (The Purge) teljesítménye is azt jelzi, hogy igenis lehet sikert elérni a keményebb filmekkel. Mindössze jó kampány kell hozzá. És esetleg jó film.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AZTA #6
    Ha szexi nőt akarnék egy filmbe, akkor biztos nem a 40 évesek között keresgélnék.
  • Atisz #5
    Ebből még bármi lehet.
  • koschwarz #4
    +1
    lefordítom: k****ott szexi ez a nő!
  • Zombee #3
    Mindjárt jön kalapos vagy zetortraktor, és tőlük megtudod, hogy rengeteg eredeti film van, te pedig a birka vagy, aki mindig csak az agyonreklámozott filmekre ülsz be :)
  • alien47 #2
    "És esetleg jó film" Igen, sajnos manapság ebből kevés van!
    Plusz a jó, eredeti ötletekből. Nem csak remake meg folytatást kellene csinálni.
  • Wittgen #1
    Farmigát bírom, tehetséges színésznő és még jól is néz ki :P