Szekeres Viktor

Rögtön a második résszel kezdenek itthon egy filmsorozatot

Nem túl gyakori, hogy egy film második részét úgy mutassák be, hogy az elsőt nem nézhette meg a közönség. De úgy tűnik, hogy a 2011-es év egyik sikerhorrorja efféle elbánásban fog részesülni.

Annak ellenére, hogy rengeteg film és filmhez hasonló termék megjelenik a hazai lakossági piacon, DVD-n, BD-n, illetve látható a tévécsatornákon, pár nagyobb port verő film valamiért elkerüli a magyar premiert. Ezek egyike volt a Hot Tub Time Machine című időutazós komédia, mely 2010-ben korrekt siker volt az amerikai mozikba, de még DVD-n sem jelent meg itthon, pedig sokkal kisebb érdeklődésre számot tartó filmeket kapni lehetett közben. Végül pár hónapja, jókora késéssel Vissza a jelenbe címmel végre itthon is kaphatóvá vált a film - épp időben, ugyanis elkezdték tervezgetni a második részét.

De hasonlóan enigma, hogy mi van az Insidous című horrofilmmel. A Fűrész készítőinek alkotása 2011-ben az egyik legsikeresebb horror volt az amerikai mozikban, 54 millió dollár bevételt termelt, ami a 1,5 milliós költségvetéshez képest nagyon szép teljesítmény. Az persze természetes volt, hogy a film elkerüli a magyar mozikat (bár a 43 milliós nemzetközi bevétel kifejezetten jó), az azonban több, mint meglepő, hogy DVD-n még mindig nem kapható. Márpedig ennek fényében igen érdekes, hogy a Sony Pictures honlapján olvasni lehet, hogy a második rész, az Insidious Chapter 2 Magyarországon mozis premiert kap október harmadikán. Vajon addig elér hozzánk az első epizód?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    "...de még DVD-n sem jelent meg itthon, pedig sokkal kisebb érdeklődésre számot tartó filmeket kapni lehetett közben. Végül pár hónapja, jókora késéssel Vissza a jelenbe címmel végre itthon is kaphatóvá vált a film..."

    Ez totál értelmetlen így.