Szekeres Viktor

A Solo lesz az első Star Wars-film, ami nem termel profitot

A Han Solo-mozifilm már menthetetlen.

Nem csak a hatalmas költségvetésének köszönhetően, hogy a Solo: Egy Star Wars történet nem fog profitot termelni, de nyilván az sem segített a filmen, hogy a Bosszúállók 3-mal együtt minden idők egyik legdrágábbja volt. Az előrejelzések jelenleg arról szólnak, hogy a Solo több, mint 50 millió dolláros negatív profitot fog termelni, köszönhetően annak, hogy a 400 millió dollárt sem fogja elérni az összbevétele.

Egyesek csodálkozhatnak azon, hogy miért csak 50 millió a veszteség ilyen alacsony bevétel esetében, azonban sokkal érdekesebb az a kérdés, hogy a Disney miképp változtat a stratégiáján, mert abban biztosak lehetünk, hogy változtatni fognak, hiszen most, egy film után még van esély a folyamat visszafordítására. Az egyik lehetősége a stúdiónak a filmek ritkítása lehet, a 2, illetve 3 évenkénti ütemre való visszaállás, míg a másik az überköltségvetések letörése, azaz az évenkénti egy film sokkal olcsóbban történő legyártás lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #30
    Disney elbasz mindent....
  • KZM #29
    Nekem tetszett a film.
    Amit nem értek, hogy a stúdió miért próbálta meg elkaszálni rémhírkampánnyal a saját filmjét. Kirúgott rendező, gyenge színészek, újraforgatás, hogy a tragédiát elkerüljék... ezt mind-mind ők kezdték el csepegtetni.
    Vagy teljesen hülyék, vagy valami nagyon furcsa dolog zajlik a háttérben.
  • Kelta #28
    Hát ebben (Solo) semmi ilyen nem volt..és még az is unalmasan
  • kalapos01 #27
    Nem véletlen, hogy miből lesznek a sablonok. Ezek az elemek működnek, ezek a klasszikus történetek (ld. népmesék), amik hatásosak. Tele vannak a mozik nem sablonos sztorikkal, amiket senki nem néz meg, vagy nagyon kevesen. Még azok közül is, akik sírnak a sablonos sztorik miatt. Múlt hétről a fasza Upgrade vajon fog bármi kasszát is robbantani?
  • NEXUS6 #26
    A vidéki srácot megkeresi a varázsló és egy nagy kalandra viszi a gonosz ellen, amiben barátai is segítségére sietnek, majd egy nagy döntő csatában legyőzik a gonosz seregeit.

    Ennyi a sablonja, minek is? A gyűrűk urának, vagy a SW ep 4.-nek? Vagy mindkettőnek?

    Az SW pont azért jó, mert sablonos. Pont az a rész jó, amelyik a sablon kereteiben marad és nem akar túl sok újdonságot behozni. Szerintem.
  • bertino #25
    ez szörnyű.
  • Kelta #24
    Szerintem is nagyon gyenge volt, és nem mint Star Wars film (mert annak sz*r)
    hanem mint átlagos kaland/akció/sci-fi film..annak meg nyálas uncsi klisés semmi..
  • Nos #23
    Nekem is tetszett, már nagyon untam, hogy minden csak a jedi-sith balhé körül forog. Sajnálom, hogy az emberek nagyobb része csak arra kiváncsi. Félek, hogy ezután a spinoffokban is csak lézerkard meg levitáció lesz. Nekem tetszett, hogy ilyen emberi, a Rogue One is ezért volt jó.

    De mindenkinek más jön be, még a SW-ban is.
  • NEXUS6 #22
    Az eredeti trilógiának nagyon fontos összetevője volt egy laza humor, amit alapvetően Han karaktere biztosított, de Yodának is volt 1-2 karcos beszólása, és még Luke, vagy Leia is kipréselt magából néhány jó poént.

    Aztán az előzménytrilógiától az egész olyan véresen komoly lett mint egy perforált vakbélgyulladás. Ezt talán azt gondolták, hogy Dzsardzsar majd ellensúlyozza, de az meg egyszerűen tömény fájdalom volt. Nade mi a faxal lehet enyhíteni, amikor Anakin lemészárolja a dzsedi kölköket, hát semmivel. Ez után nem lehet poénkodni, és itt el is baxták ezt az egész dolgot.

    Ezek után az új részek meg kb. olyan gore-ok mint a DC univerzum új filmjei. Ehhez képest a Solo film egy üde színfolt, visszajött ugyan az a lazaság, mint az eredeti trilógiában is volt. És szerintem ez ezért jó film. A legjobb a Dzsedi óta!
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2018.06.06. 21:34:42
  • arty #21
    az ep1 még megerositette anno?! ;))