Szekeres Viktor

Kiderült, mikor játszódik az élőszereplős Star Wars-tévésorozat

Jon Favreau elárult egy kulcsfontosságú részletet a Star Wars-tévésorozatról.

Mint ismeretes, a Disney 2019-ben elindítja saját stream-szolgáltatását, melyen természetesen amellett, hogy elérhető lesz a stúdió teljes katalógusa, új tartalmak is lesznek, például tévésorozatok, többek között egy élőszereplős Star Wars-széria, aminek az egyik készítője nem más, mint Jon Favreau. Nem meglepő módon azonban eddig nem sokat lehetett tudni a Csillagok háborúja-saga legújabb darabjáról.

A rendező azonban a Nerdistnek adott interjújában nemrég elárulta egyrészt azt, hogy már az első évad felével készen is van (ami a forgatókönyveket illeti), másrészt pedig azt is megosztotta a Nerdistesekkel, hogy a történet 7 évvel a Jedi visszatérben látott Endori csatát követően fog játszódni. Az már tényleg csak hab a tortán, hogy az is kiderült, hogy új karaktereket is megismerhetünk majd a sorozatból, amiben egyébként a hipermodern CGI mellett a Favreau-filmekből már ismert motion capture-technológia is szerepet fog kapni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #13
    "Jobban örülök neki, mint egy Old Republikos valaminek, mert abban én soha nem éreztem SW fílinget."

    Gondolom, ez azzal van összefüggésben, hogy te az eredeti trilógiát akkor láttad (moziban), amikor megjelent, és nem az utólag kialakult expanded universe részeként. Én csak a 90-es években láttam őket, nekem a mostani "Disney éráig" a legtöbb dolog, ami Star Wars logó alatt jelent meg, az Star Wars. Tehát az Expanded Universe (most már Legends...) jelentős része. A KotOR játékok is a kedvenc RPG-im közé tartoznak.

    Azt nem tudom, hogy ez az új Disney izé tényleg sz@r-e, vagy csak én is úgy vagyok ezzel, mint te az Old Republic-kal.
    Bár szerintem ez "körtét az almával" kategória, mert az előzménytrilógiára nem mondtad, hogy nem SW-s... illetve a "sz@r" és a "nem SW-s" sem ugyanaz a kategória.
    Az "öregek" közül, akinek tetszik, annak bevallottan azért tetszik, mert lekopintották az eredetit, az eredeti feelinget. (Más kérdés, hogy szerintem nagyon gyengén, és a VIII még kifejezetten fárasztó is lett a nem csak koppintás, hanem elcseszett kitekerés/-facsarás miatt is)...
  • NEXUS6 #12
    A Lucas előzmény filmek az új részekhez képest jobbak. Nem hittem, hogy a JarJar hülyeségre ezt írom, de ez van! Mint filmek tényleg jobbak, új világot teremtenek, iszonyatosan kibővítik az univerzumot, SW faktor kb zéró, de az más kérdés.
    Az új részek ugyan valóban hoznak némi SW fílinget, csak éppen egy rosszul sikerult fanfilm szintjén vannak. Nem az a gondjuk, hogy milyen a sztori, meg mik vannak bennük, ebből az anyagból simán lehetne egy átlagosan jó filmet csinálni. Itt a rendező, a forgatókönyvíró és a vágó személyében azonban komoly gondok vannak (pláne, hogy a 3 beosztásból legalább 2 ua személy mostanában). A karakterek kartonpapírból vannak, a dialógusok egyszerűen fülsértően mesterkéltek, életszerűtlenek, a vágás meg borzalmas. Az a megfeszített ritmus, ami minden klasszikus SW filmet jellemez itt helyenként olyan szinten megakad, hogy az ember elkezd az üres kólásüveggel, meg popkorn zacskóval babrálni, meg mobilját nézegetni, ha esetleg elkövette azt a hibát, hogy bevállaja a mozit, az utolsónál én sem tettem szerencsére.

    A cikkre visszatérve, szerintem a választott korszak egyáltalán nem rossz. Jobban örülök neki, mint egy Old Republikos valaminek, mert abban én soha nem éreztem SW fílinget. Az utóbbi idők egyetlen számomra pozitívnak nevezhető SW élménye is kb ebben az időszakban játszódik, a BFII single player sztorija. Nem volt ugyan kiemelkedő, de bármelyik újabb filmnél jobb volt, sajnos marhára nem azért, mert olyan szuper lett volna, nálam minden esetre kis jóindulattal legalább ez megütötte a mércét.
  • wraithLord #11
    Filmnek talán jobb, de Star Wars filmnek szerintem nem jobb, hanem kb. az Ep. IV-VI meghatározó jeleneteinek és hangulatának másolása, illetve az Ep. VIII esetében már erőltetett kiforgatása is.

    De mindegy, lejárt lemez, ezek szerint nem kell néznem Disney SW-t, és meg van oldva a probléma.
  • Tikal #10
    tehát 3-ból egy jo volt.

    ezt akkor eddig a Disney is hozza, most írtad :D
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.05.15. 19:34:39
  • bmw #9
    Igen a disneytol egyedul a Rouge volt nezheto....
  • bmw #8
    Hat pont a disney cseszi el az egesz star wars érát.....
    Amit csinal az tragya akcio film.
    Lucas fele elozmenybol a 3. siman jo volt, es jobb barmelyik disney fostol.
  • molnibalage83 #7
    Vagy nem...

    A 7. rész egy remake volt szinte 1:1-ben, annak is jó fostaliga...


    A Rouge One jól volt megcsinálva, csak kár, hogy a színvonalat nem egy teljesen ismeretlen környezbe és időbe tették...
    A 8. rész akkora fos volt, hogy el sem mentem megnézni. Letorrenteztem és még annál is fosabb, mint leírták a kritikák...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.05.15. 15:17:57
  • molnibalage83 #6
    Unalmas már ez az egész, ugorjunk már másova...

  • asgh #5
    A Disney nagyságrendekkel jobb filmeket csinált a Star Wars szériából, mint Lucas előzményfilmjei és klón háborús melléksztorijai.
    Az eredeti trilógia szintjét a nosztalgia faktor miatt nyilván senki sem tudja megugrani, de a Disney filmek legalább valamennyire visszahozták az eredeti filmek atmoszféráját.
  • CairoJack #4
    Szerintem a Disney eladhatná a jogokat valakinek, aki kezdeni is tud vele valamit, mert ők csak gyalázzák, és trágyát gyártanak.