• NEXUS6
    #12
    A Lucas előzmény filmek az új részekhez képest jobbak. Nem hittem, hogy a JarJar hülyeségre ezt írom, de ez van! Mint filmek tényleg jobbak, új világot teremtenek, iszonyatosan kibővítik az univerzumot, SW faktor kb zéró, de az más kérdés.
    Az új részek ugyan valóban hoznak némi SW fílinget, csak éppen egy rosszul sikerult fanfilm szintjén vannak. Nem az a gondjuk, hogy milyen a sztori, meg mik vannak bennük, ebből az anyagból simán lehetne egy átlagosan jó filmet csinálni. Itt a rendező, a forgatókönyvíró és a vágó személyében azonban komoly gondok vannak (pláne, hogy a 3 beosztásból legalább 2 ua személy mostanában). A karakterek kartonpapírból vannak, a dialógusok egyszerűen fülsértően mesterkéltek, életszerűtlenek, a vágás meg borzalmas. Az a megfeszített ritmus, ami minden klasszikus SW filmet jellemez itt helyenként olyan szinten megakad, hogy az ember elkezd az üres kólásüveggel, meg popkorn zacskóval babrálni, meg mobilját nézegetni, ha esetleg elkövette azt a hibát, hogy bevállaja a mozit, az utolsónál én sem tettem szerencsére.

    A cikkre visszatérve, szerintem a választott korszak egyáltalán nem rossz. Jobban örülök neki, mint egy Old Republikos valaminek, mert abban én soha nem éreztem SW fílinget. Az utóbbi idők egyetlen számomra pozitívnak nevezhető SW élménye is kb ebben az időszakban játszódik, a BFII single player sztorija. Nem volt ugyan kiemelkedő, de bármelyik újabb filmnél jobb volt, sajnos marhára nem azért, mert olyan szuper lett volna, nálam minden esetre kis jóindulattal legalább ez megütötte a mércét.