Szekeres Viktor

A tinik megint kinyírtak egy remek scifit

A fiatalokat nem érdekelte a Szárnyas fejvadász folytatása.

Vajon azért nem nézte meg sok fiatal a Szárnyas fejvadász 2049-es Amerikában, mert nem látta a 80-as évekbeli előzményt? Nem tudjuk, mindenesetre tény és való, hogy a korábban 45-50 millió dolláros nyitóhétvégére belőtt scifi mindössze 31 milliós bevételt hozott hazájában, ami elég nagy csalódást jelent. Persze a film még így is megszerezte a toplista első helyét, azonban az amerikai összbevétele így 75 millió dollár alatt várható.

A hasas (már, ha lehet így nevezni) egyik fő oka az volt, hogy a fiatalokat nem tudták mozgósítani a kampány során. Hiába a jó kritikák, hiába a remek nézői visszajelzések, a nézők 63%-a 35 éven felüli volt, ami azt jelenti, hogy jó ha minden hatodik jegyvásárló volt 20 éven aluli. Érdekes (vagy talán nem is annyira), hogy a vetítéseken a férfiak domináltak, a nézők 71%-át alkották.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #14
    Ma néztem meg. Szép film. De lassú.
    Egy picit talán túl lassú. Sokszor csak bámuljuk a semmit.
    Várjuk a következő képkockát, de nem jön.

    És hülyézzetek le, de nem ad annyi gondolkodnivalót, ami kitöltse ezt a várakozást.

    És mire végre kezdene beindulni, egyszer csak vége lett..
  • cateran #13
    "pedig ugye az előző részeket nem láthatták a tinédzserek..."

    Nyilvan, hiszen a tiniknek nincs hozzaferese, dvdkhez, blurayhez, internethez....
  • Jawarider #12
    mai fiatalokat a bulikat, drogokat stb leszámítva semmi sem érdekli. Saját maguk sem sokszor...
  • Ender Wiggin #11
    Igen a fiataloknak kellettek a rock and roll kannibálok, de a lassan hömpölygő bárgyú arcú Gosfing nem. Talán, ha kiderült volna róla, hogy vámpír?
  • lammaer #10
    Meg az alsógatyájukat kivül hordó szuperhérók :D
  • lammaer #9
    Hát, tudtommal a Madmax 4 szupersikeres lett a fiatalok körében, pedig ugye az előző részeket nem láthatták a tinédzserek...

    Szóval nem hiszem hogy azért néznek vagy nem néznek vmit mert fiatalok..
  • Macropus Rufus #8
    idmb.
    Csak az inflációval felszoroztam, hogy 2017-es árak legyenek, mert így lehet össze hasonlítani egy 1982-es film költségeit egy 2017-es filmmel. Az 1982-es 28misi az mostanában olyan 69-70milliót kóstál.
    Az 1982-es 6 millió az mostanában meg erősen 15 millió felett van.

    ár forrása: http://www.imdb.com/title/tt0083658/business?ref_=tt_dt_bus
    Infláció számolás: http://www.usinflationcalculator.com/

    Azért szoktam ezt csinálni mert a cikkek nem szokták ezt megtenni. Tehát egy 1982-ben 28 milliós filmet hasonlítanak a 2017-es 150 milliós filmhez úgy, hogy kihagyják az inflációt. (egyéb iránt sokkal nagyobb a bukta, mivel egy 1982-ben vett jegy mai áron kb. 7 dollár lenne ua. 2017-ben a jegyek átlag ára meg sútolják a 9 dollárt. Szóval ha még ezt is belevesszük, akkor a mostani film igen csak nagy pénzügyi szopacs,)
    Az imdb-nen csak az usában vetített bevételeket találtam meg. De ennyi elég is volt, mivel a mostani film is csak az usában lett bemutatva,

    átlag jegyárak 1910 - 2017: http://www.boxofficemojo.com/about/adjuster.htm
    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2017.10.09. 16:30:37
  • Zombee #7
    Az eredeti film 6 milliós hétvégét produkált, és 33 millióig jutott Amerikában, miközben 28 millióba került, nem tudom, honnan vannak az adataid. A külföldi bevételekről nincs adat. Annyira nem volt tehát nagy siker 1982-ben sem.
    A 2049 költségvetése viszont helytálló, 150 millió, és ez valószínűleg csak a film, és a reklámköltségeket nem tartalmazza.
  • Zombee #6
    Nem a tinik nyírták ki, eleve nem nekik készült. Egy nem tiniknek szóló filmtől balgaság elvárni, hogy bevonzza majd őket, ennek fényében kellene a sztorit és/vagy a költségvetést belőni, ha kaszálni akarnak rajta, és nem csak egy kultfilmet, ami ugyan moziban nem hoz semmit, de az évek során mindenki megnézi.

    Még nem láttam, de remélem, nem azokat célozták meg, akik az eredeti premierjén is ott voltak. Az előzetesek amúgy engem sem győztek meg, különösen a látvány. Egyszerűen nem ugyanaz a lepusztult jövő, ami a 82-es filmben.
  • Macropus Rufus #5
    A 82-es film 71millióba fájt. (mai áron) Ez a mostani meg simán a duplája.
    A 82-es film a nyitó hétvégén 15.6milliót hozott, szóval az költség kb. negyedét vissza is hozta az első hétvégén. Lehet ez is bukás volt, bár sztem a mostani készítői össze tennék a két kezüket, ha 31misi helyett 47-et hozott volna.
    Viszont a 82-es film a bemutatását követő 2. hónap végén már több mint 66milliós bevételt produkált, csak az USA-ban. Na ezt nem fogja hozni az új film.