Szekeres Viktor

Gyilkosság az Orient-expresszen: itt az első kép az új mozis Poirot nyomozóról

Végre kiderült, hogy fog kinézni Kenneth Brannagh Hercule Poirotként.

Kiadták az első promóképeket az Agatha Christie krimiregénye alapján készített Gyilkosság az Orient expresszen (Murder on the Orient Express) című mozifilmhez, amit Kenneth Branagh jegyez rendezőként, s emellett a főszereplőt, Hercule Poirot-t is ő alakítja. Sokáig találgatták a rajongók, hogy miképp fog kinézni az ikonikus nyomozó legújabb inkarnációja, hogy inkább Peter Ustinovra, Albert Finney-re vagy David Suchet-re fog hasonlítani - most ez is megválaszolásra kerülhet.


A film forgatókönyvét a Szárnyas fejvadász 2-t is jegyző Michael Green írta. A papírformának megfelelően igazi sztárparádé lesz a Gyilkosság az Orient-expresszen mozis változatában. A produkcióban részt vevő színészek között olyan neveket találunk, mint Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley, Judi Dench, Lucy Boynton, Tom Bateman, Derek Jacobi, Michael Peņa, Penelope Cruz, Josh Gad, Willem Dafoe és Leslie Odom Jr.

Agatha Christie regénye eredetileg 1934-ben jelent meg, ez volt a tizedik története, melynek a népszerű belga nyomozó, Hercule Poirot volt a főszereplője. A történet legnépszerűbb feldolgozása az 1974-es Sidney Lumet-film volt, melyben Albert Finney volt a főszereplő. Később, 2001-ben Alfred Molina főszereplésével készült egy tévés modernizálás, majd nemrég, egész pontosan 2010-ben, a Poirot-tévésorozat is elkészült a történet új verziója - ennek főszereplője David Suchet volt.

A legutóbbi hazai könyvkiadás fülszövege a következő: "Hercule Poirot a Közel-Keletről tér vissza Londonba. A legalkalmasabb közlekedési eszköznek az Orient expressz ígérkezik, Isztambultól Londonig. De legnagyobb megrökönyödésére már nincsen szabad hálókocsi a közvetlen kocsiban. Pedig tél derekán nem szoktak ennyien utazni.
A Balkánon aztán egy éjjel elakad a vonat egy hófúvásban. És gyilkosság történik Még szerencse, hogy Poirot-nak szerzett ágyat régi barátja, M. Bouc. Ezért, mire az expressz továbbindul, sikerül felgöngyölíteni az egyik legrejtélyesebb esetet, amely Agatha Christie tolla alatt született.
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!