Szekeres Viktor

Plakátot kapott az új Sherlock Holmes-mozifilm

Az idősödő Sherlock Holmes jelenik meg a Mr. Holmes plakátján.

Sherlock Holmes népszerűbb, mint valaha, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a mozifilmek és a nemrég Angliában és például Oroszországban indult sorozatok után újabb projekt középpontjába került Sir Srthur Conan Doyle magánnyomozója. Ezúttal Sir Ian McKellen bújik Holmes bőrébe a Mr. Holmes című filmben, mely Mitch Cullin regénye alapján készült. A Mr. Holmes története 1947-ben játszódik és a visszavonult Sherlock Holmes-ról szól, aki egy csendes sussexi falucskában él házvezetőnőjével és fiával. No meg persze bűncselekményről, egy meg nem oldott, 50 éves ügyről, mely "kísérteni kezdi" a nyomozót.

A filmet az a Bill Condon rendezte, akitől legutóbb a nagyot bukó The Fifth Estate-et láthattuk, melynek éppen a tévés Sherlock Holmes, Benedict Cumberbatch volt a főszereplője. A rendező filmográfiájában egyébként még olyan filmeket találunk, mint az Alkonyat: Hajnalhasadás és a Dreamgirls. A forgatókönyvet Jeffrey Hatcher írta.

McKellen mellett a filmben még Laura Linney kap kiemelt szerepet. Mellékszerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Hattie Morahan, Patrick Kennedy, Hiroyuki Sanada, Roger Allam, Philip Davis, Frances de la Tour és Milo Parker. A premierre valamikor nyáron kerül sor.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #4
    remélhetőleg ez nem lesz rossz. inkább ez, mint a mitugrász kungfu holmes, aki közben poénkodni is próbál...
  • RAZOR27 #3
    akkor bizony megint csak a bolondját járatja velem az SG
  • db91 #2
    Van Watson, nézd meg a stáblistát imdb-n!
  • RAZOR27 #1
    nincs watson? eeeeeeeeeeeeeeeeh......