Szekeres Viktor

Csak sikerült elbarmolni az Assassin's Creed-mozifilmet

Sokáig bíztunk abban, hogy jó film lesz az Assassin's Creed..., de nem. Ez most nem jött össze.

Befutottak az Assassin's Creed-mozifilm első kritikái, és ezzel egy időben rögtön szét is pukkadt a rózsaszín lufi, mely vágyainkat jelképezte, miszerint az Oscar-kompatibilis színészgárdával egy jó filmet sikerült készíteni. A RottenTomatoes-on hírünk írásának pillanatában már több, mint két tucat kritikához található link, s bizony ezen cikkek nagy része negatív lett - jelenleg az újságírók közül 5-en vélték úgy, hogy jó a film, míg 23-an, hogy elszúrták azt. Ez pedig csak 18%-os mutató, ami még az Utazókét is alulmúlja.

A fontoskodók persze hangoztatni fogják, hogy ők bizony előre megmondták, hogy nem lesz jó a film, azonban míg látatlanban nekik erről nem sok fogalmuk lehet, a véleményeket olvasva körvonalazódhat előttünk, hogy min siklott ki az Assassin's Creed. Többek között azt vetik a kritikusok a készítők szemére, hogy zűrzavaros lett a végeredmény, ami persze úgy is interpretálható, hogy túl bonyolult, ami nem feltétlenül negatívum sokak szemében. Ezen kívül még az derül ki, hogy a főszereplőnek nem nagyon volt mit játszania, hogy gyenge a karakterizáció, illetve hogy a háttértörténet nagyon halovány. A jó akciójelenetek és a parkour nem ellensúlyozza a lélektelenséget.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kékherceg #26
    Negatívak lettek a kritikák? Már érdemes megnézni.
  • Jackal #25
    A probléma györkere nem ez, mivel maga az alap story elég jó lenne egy két órás filmhez. A baj az, hogy megint egy olcsó összecsapott agyatlan akciófilmet akartak forgatni belőle, mint sok más játékból.Erre van "igény" és gondolják hogy a sok vérpistike akkor is beül a moziba ha szart raknak eléjük. Lásd warcraft. (max kifele jövet elmormolnak egy többet vártam-ot, de a jegy már ki van fizetve)
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2016.12.23. 18:29:33
  • WoodrowWilson #24
    Az első játék (és gondolom a film is) az eredeti Asszaszin rend idejében játszódik, az ő ténykedésükről szól. A sztori szerint pedig a rend fennmaradt az idők során, és folyamatos harcot vívnak a templomosokkal. Tehát esetünkben abszolút helyes a szó használata.
  • cateran #23
    Nos, rosszul tudod..
    Asszasszinok

    22-re: De, ugyanaz, teljesen rosszul tudod...
    Itt 1 angolul is..
    Assassins
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2016.12.22. 17:26:24
  • Zombee #22
    Ha már történelmi szó: hogy mennyire magyar, azt nem tudom, de fél pillanatnyi guglizás után kiderült, hogy a témához semmi köze. Ráadásul nem is ugyanaz a két szó, az eredete sem.
  • lammaer #21
    Orgyilkos azt kész. Most komolyan, létezik olyan magyar ember aki ezt a szót nem ismeri? Hihetetlen... cseszhetem a nyugdíjamat ha ezek fogják "kitermelni" :)
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.12.22. 01:46:08
  • ostoros #20
    Elég vicces az, hogy valaki az eredeti szó angol átiratát előbbvalónak gondolja, mint a magyar átiratát...
  • gforce9 #19
    off:

    Értem én, hogy neked az Asassin és az Asszaszin az ugyanaz, de van aki ismeri a magyar betűket.
  • Ender Wiggin #18
    Előre megmondani nem okoskodás, csupán a hollywoodi forgatókönyvírás színvonala alapján interpollál az ember. Főleg, ha játékról van szó. Aztán jöttek a trélerek, a béna színészválasztás, a röhejes és a játékban (a forrásművekben) egyáltalán nem úgy működő dolgokról. Ez alapján már nem hiszem el, hogy nem lehetett megmondani, hogy ritka nagy szar lesz. Persze ettől még lehet, hogy anyagilag behozza az árát. Ami nem sok játék adaptációnak sikerült. A Resident Evil filmeken kívül ez csak a Mortal Kombatnak és a Postalnak sikerült...
  • kalapos01 #17
    "Akkor sincs ilyen szó a magyar nyelvben"

    De ha fogalmad sincs róla, miért nem azt írod, hogy te még nem hallottál ilyen magyar szóról? Akkor a világon senki nem röhögne ki, de így csak magadat járatod le. Hisztizel, hogy ne egy trailer döntse el, hanem inkább te akarod?

    Hogyne lenne olyan magyar szó, hogy asszaszin? Ráadásul nem is friss magyarítás, hanem elég régi, "történelmi" szó. Kicsit guglizol és olvashatod például, hogy "az Asszaszinok Rendjének orgyilkosai sikertelen merényletet hajtottak végre Szaladin egyiptomi szultán (ur. 1174-1193) ellen, miközben az uralkodó seregével az Aleppó közelében fekvő Azaz várát ostromolta. "
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2016.12.21. 16:29:19