Szekeres Viktor

Bajban a tervezett The Last of Us-mozifilm

Nem áll jól a The Last of Us-film szénája.

Az elmúlt évek videójátékai közül a The Last of Us tipikusan olyan gyöngyszem volt, mely azonnal filmes feldolgozás után kiáltott, még akkor is, ha a Naughty Dog PS3-exkluzív sikerét csak egy az egyben lenne érdemes átültetni filmes formában, ami viszont azt is jelentené, hogy a játékosoknak nem sok meglepetés okozna a történet. A Screen Gems stúdiót mindez mindenesetre nem zavarta, megvásárolták a megfilmesítési jogokat.

Nem sokkal később az is kiderült, hogy a forgatókönyvet az a Neil Druckmann kezdte el írni, aki a játéknak a kreatív rendezője volt, ráadásul több Naughty Dogos (Evan Wells, Christophe Balestra, Bruce Straley) is részt vesz a projektben producerként, miként Sam Raimi is, aki a Ghost House Pictures produkciós irodát fogja képviselni. Pár hónapja azonban Druckmann arról számolt be, hogy az adaptáció a hírhedt "fejlesztési pokolba" került, vagyis a terv több, mint egy éve csak terv, semmilyen előrelépés nem történt a megvalósítás terén.

A napokban Sam Raimi az IGN-nek adott interjújában elmondta, hogy a legnagyobb gondot az okozza, hogy nem rendelkezik a film jogaival. Elmondta, hogy amikor az íróhoz fordult produkciós cégévek, akkor abban bízott, hogy megkapja a jogokat, és bár eladta volna a filmet egy stúdiónak, de bizonyos kontrollt megtartott volna. Azonban Druckmann a Sonynak adta el a jogokat, akiknek azonban más terveik vannak a filmmel, mint az írónak, így patthelyzet alakult ki, amiben neki, jogok híján, nem igazán van beleszólása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!