Szekeres Viktor

Új előzetes a Mindenen túl Star Trekhez

Már az új Star Trek is a tévés promós fázisához érkezett.

Nyakunkon a Star Trek: Mindenen túl (Star Trek Beyond) premierje, így már nem fogunk nagyon mozis előzeteseket látni, a gyártó stúdió inkább a tévés promócióra összpontosítja költségvetését. Ezt pedig többek között az alant látható promó is bizonyítja, melybe még így is sikerült új jelenetet beszuszakolni.


Az újkori Star Trek-sorozat harmadik részének premierjére Amerikában július huszonkettedikén fog sor kerülni - nálunk pedig egy nappal korábban. A tét pedig nem kicsi, hiszen az új rendezőnek két hatalmas sikerű filmet kell követnie rendezésével. A Star Trek, illetve Sötétségben: Star Trek minden idők legsikeresebb ST-mozijaivá váltak: előbbi Amerikában 258, a világ többi részén pedig 128 millió dollár bevételt termelt, utóbbi pedig hazájában ugyan csökkent egy cseppet (229 milliós bevétel), de nemzetközileg gyarapodott (239 millió dolláros bevétel).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #9
    Anno, amikor Lucas megcsinálta az előzmény trilógiát a SW-hoz, meg engedélyezett mindenféle gagyi rajzfilmet akkor Kb ugyan azt éreztem, mint egyesek az új ST filmeknél. De jobb, vagy rossszabb lett ezáltal az origi sorozat? Nem.
    Nem úgy fogalmaznék, hogy elrontotta megbaxta az univerzumot, inkább csak úgy, hogy nem olyan sítulús és minőségű új filmeket forgatott, amit sok ember remélt. Ettől függetlenül megvan a helye már ezeknek is, mondjuk nem az én videotékámban az biztos.

    5-10 évenként, ahogy a színészek öregszenek eddig csináltak rebootokat és akár a következőnél visszatérhetnek oda, ahova a HC rajongók remélik.
    De szerintem inkább a CGI jut arra a szintre, hogy új filmek születnek az ifjú Shatner vagy Nimoy főszereplésével és ezek nem feltétlenül hivatalos, csak fanmade alkotásik is lehetnek, de minőségükben akár elérhetik a korábbi filmeket.
    Ilyen szempontból én optimista vagyok :)
  • wraithLord #8
    Igazából hihetetlen filozófia semmi mögött sincsen, csak van mögötte valami, ami vagy jó vagy nem jó. A Star Trek sorozatok készítésében legalább kellett gondolkozni, hogy mi a franccal töltsék meg azt a 27 évadnyi műsoridőt (erős sarkítás, mert nem a farok csóválja a kutyát, de kb.). Pénz és/vagy technika hiányában olyasmivel kellett, ami megoldható. És ez azt hiszem, meglehetősen színvonalasan sikerült, főleg a TNG és az ENT esetében. A DS9-et is szeretem, a VOY-t annyira nem.

    Sosem gondoltam a Star Treket keményvonalas sci-finek. Mondjuk 5 sorozatra alleszusammen (még 1-re is) elég nehéz műfajt ráhúzni, mert minden rész más és más. Valamelyiknek a 0%-nál is kevesebb köze van a sci-fihez, valamelyik pedig meglehetősen sci-fi.

    A régi Star Trek olyan volt, a reboot ilyen. Szerintem a rebootban kicsit túl sok megy az akcióra és a látványra, túl sok a klisé és az elcsépelt klisé, a "már az 1. másodpercben tudod, mi lesz 2 óra múlva a vége" érzést keltő elemek, de tényleg nem rossz, én is szeretem.

    Őszintén szólva leginkább a reboot mivolta miatt volt bajom az új filmekkel, mert miért nem lehet a kornak megfelelően újragondolva folytatni a Star Treket. A nagyközönségnek úgyis mindegy, hogy a kapitányt James T. Kirknek vagy pl. William T. Rikernek hívják... De a "Trekkiek" esetleg nem akarnak már megint visszamenni a Föderáció kezdetére vagy azelőttre, mint az ENT.
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2016.07.14. 15:15:57
  • tHerapY #7
    Sajna az a helyzet, hogy meg kéne tanulnod átlátni, elfogadni és barátodként kezelni a következő tényt, amit NEXUS6 szépen megfogalmazott:

    "A tv sorozatok nem azért voltak látványszegények, és dumáltak félórát egy szobában, mert emögött valami hihetetlen filozófia volt, hanem mert nem volt pénz a trükkökre!"

    Látványra, intenzív akciójelenetekre és a többi és a többi. És eleve a technológia sem volt adott.

    Szóval el vagy tévedve haver. Gyere ki a dzsungelből, vagy mássz le a fáról, ahogy tetszik. :)
  • NEXUS6 #6
    Sturgeon?

    Nekem inkább Lem, Zsoldos, vagy Jeschke. Az amcsi sci-fi, az meg amcsi sci-fi, hamburger-scifi, kólascifi. Igazából tök mindegy, hogy SW, vagy ST, az olyan mint a Coca, meg a Pepsi. Ha meg amcsi sci-fit fogyasztunk, akkor már ne akarjuk elhinni, hogy a diétáskóla egészséges. Én pl. szeretem a diétáskóát, de nem azért iszom, mert azt gondolnám.

    Ha vegázni akarok, jelen esetben HC sci-fit fogyasztani, akkor marhára nem a ST tájékán fogok kutakodni, vagy azt gondolni, hogy bármilyik része is elérte azt a szintet, mégha valamelyik részei közelebb is kerültek hozzá.

    A HC sci-fi fontos jellemzője, hogy nem a technika, a tudományos logikai csavarok érdeklik, hanem az ember (átlagember) reakciója, akit egy különleges környezetbe rakunk. A ST most ponthogy jobban bemutatja ezt a dolgot, ellentétben a korábbi alkotásokkal, talán a nagyot bukott utolsó TV sorozattól eltekintve. Régebben egy rakás asszekszuális autista alkotta az Enterprise legénységét, mégha néha valami kamukapcsolat volt is közöttük, kb egy mai tini fészbuk szex intenzitásával. Na ez ezekben a filmekben marhára nem így van, és ettől állnak közelebb a HC sci-fihez.
  • Ender Wiggin #5
    Régen a konfliktusokat intelligens párbeszéddel oldották meg. Abrams megsemmisítette a Vulcánt, állandó harc, erőszak, a párbeszédek macsóskodásban merülnek ki és minden jelenetben ott a lens flare. Az igazi ST az Enteprise-szal befejeződött. Most van egy tucat akciófilm (ami kölcsönvette a nevet), mert azt eszi a kukoricás paraszt.

    @nexus: Gondolom Fontana, Bixby vagy Strugeon neve nem mond semmit. Ők tudtak írni, nem csak robbantásokat betűzdelni a soványka forgatókönyvbe.
  • NEXUS6 #4
    Én szeretem az új sorozatot. A régi filmeket, vagy Tv sorozatokat csak poénból nézem.

    És ezek az új filmek tényleg eltartják magukat egy szélesebb közönséget szólítva meg. (Amúgy én szeretem a a HC sci-fit, és szerintem ponthogy most van közelebb hozzá a frencsájz).

    És bocs, de a tv sorozatok nem azért voltak látványszegények, és dumáltak félórát egy szobában, mert emögött valami hihetetlen filozófia volt, hanem mert nem volt pénz a trükkökre!
    Szorry. XD
  • kalapos01 #3
    De hát számít, nem? Megint divat lett az ST, nézik az emberek. Eddig nem tették.

    Másrészt nem arról van szó, hogy csak akció van. Legalábbis az első két filmben ugyanúgy ott volt az, ami a régi sorozatokat jellemezte.
  • Cat #2
    A Star Trek sose volt látványfilm, nemértem miért kell ez az irány. Sosem az űrcsaták és a bazinagy robbanások miatt nézték az emberek, nincsenek vadászgépek, ász pilóták meg ilyenek. Az akciók többsége egy-két lövés volt, és kész. Most meg puffogtatnak mintha csak ez számítana.
  • Ender Wiggin #1
    Zachary Quinto majd biztos ad tippeket John Cho-nak, hogy hogyan kell hitelesen megformálni az "új" Sulut...