• NEXUS6
    #6
    Sturgeon?

    Nekem inkább Lem, Zsoldos, vagy Jeschke. Az amcsi sci-fi, az meg amcsi sci-fi, hamburger-scifi, kólascifi. Igazából tök mindegy, hogy SW, vagy ST, az olyan mint a Coca, meg a Pepsi. Ha meg amcsi sci-fit fogyasztunk, akkor már ne akarjuk elhinni, hogy a diétáskóla egészséges. Én pl. szeretem a diétáskóát, de nem azért iszom, mert azt gondolnám.

    Ha vegázni akarok, jelen esetben HC sci-fit fogyasztani, akkor marhára nem a ST tájékán fogok kutakodni, vagy azt gondolni, hogy bármilyik része is elérte azt a szintet, mégha valamelyik részei közelebb is kerültek hozzá.

    A HC sci-fi fontos jellemzője, hogy nem a technika, a tudományos logikai csavarok érdeklik, hanem az ember (átlagember) reakciója, akit egy különleges környezetbe rakunk. A ST most ponthogy jobban bemutatja ezt a dolgot, ellentétben a korábbi alkotásokkal, talán a nagyot bukott utolsó TV sorozattól eltekintve. Régebben egy rakás asszekszuális autista alkotta az Enterprise legénységét, mégha néha valami kamukapcsolat volt is közöttük, kb egy mai tini fészbuk szex intenzitásával. Na ez ezekben a filmekben marhára nem így van, és ettől állnak közelebb a HC sci-fihez.