Szekeres Viktor

Csütörtöktől moziban láthatjuk végre a Terminátort

Sokan most láthatják először mozikban a Halálosztót.

Július 7-től, több mint három évtized után visszatér a mozikba az 1984-ben készült "klasszikus" Terminátor - A halálosztó, melynek Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton és Michael Biehn volt a főszereplője. James Cameron sci-fi akciófilmjét az országban több moziban is vetíteni fogják. Budapesten a Corvin mozi ad otthon az előadásoknak, míg a legtöbb megyeszékhelyen az adott város fő multiplexei. A Halálosztó természetesen digitálisan felújítva kerül vetítésre, szinkronos és feliratos verzióban egyaránt látható lesz.


Ha valaki nem ismerné a filmet, akkor a fenti előzetesből, illetve a szinopszis alapján tájékozódhat: "Egy ijesztően közeli jövőben a mesterséges intelligenciával rendelkező computerek az öntudatra ébredt Skynet szuperszámítógép vezetésével fellázadnak és harci robotok hadseregével az emberiség elpusztítására törekszenek. 2029-re az emberiség már majdnem elbukik, ám egy John Connor nevű férfi az ellenállás élére áll, és bátorságával, jó hadvezetésével megfordítja a háború menetét. A gépek már-már vesztésre állnak, ezért egy utolsó húzással visszaküldenek az időben 1984-be egy Terminátort, azaz leszámolásra specializált kiborgot, hogy megváltoztassa a történelem menetét: még John Connor megszületése előtt megölje majdani anyját. Ám az ellenállók megtalálják az időgépet és szintén visszaküldik egy mindenre elszánt harcosukat, Kyle Reese őrmestert, hogy bármi áron védje meg az anyát, Sarah Connort. A Terminátor és ellenfele, Reese meztelenül és fegyvertelenül érkezik a múltba, ahol megkezdődik a versenyfutás az idővel és a kegyetlen harc egymással - a nő életéért. A tét az emberiség jövőbeni sorsa..."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pakeszke #8
    a T2 a sajat idejeben kiemelkedo volt
    megneznem barmelyik mai filmet hogy kapnak-e pl. megfelelo zenei alafestest mint a T2nek volt anno
  • Jawarider #7
    Ha már itt tartunk: T3 gyanánt a Terminator: Armageddon-t kellett volna megcsinálni. Ha kell valakinek szólajtok, átküldöm.

    Beszartok, annyira egyben van

  • kjhun #6
    Jaja, sokan így látták akkoriban. :D (A végrehajtó.)


    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Eddig, 2 féle narrátorral kerültek fel a netre. 3 féle narrátoros szinkronnal keringett közkézen.
  • gumikacsa #5
    Nekem kimondottan tetszett a T5 (lehet, mert még gyerek vagyok). A T4-et nem láttam, a T3 elment, a T2 tetszett, a T1 etalon. A T1-et szintén kazin, csak éppen AKAI-n. :D
  • kalapos01 #4
    a mondandod lenyege egyebkent ott van, hogy a t3 es a t4 utan megnezted a t5-ot is. pont az ilyen balekokra utaznak a studiok. en is szopok be sokszor filmeket, de a t4 es a t5 megnezese eszembe sem jutott a velemenyek utan.
  • kalapos01 #3
    marmint 30 ev folott. egy mai fiatal ezerszer inkabb a mostani filmeket nezi meg, mint a szerinte gagyi regieket. mint ahogy a 80-as evekben felnottek is kopkodtek az akkor filmeket es visszasirtak a 20-30 evvel azelottieket. fura, hogy meg mindig vannak bezzeg az en idombent mammogók.

    egyebkent meg penzhajhasz? irhatnam, hogy a T2-nel nagyobb penzhajhaszas nem is letezik, de nem teszem, mert ritka nagyobb baromsag. penzhajhasz vagyok, mert dolgozok? penzhajhasz a zoldseges, mert penzt ker az aruert? szerinted mostani jelenseg az, hogy egy filmet uzleti celbol gyartanak?
  • Dewri #2
    Több mint 30 éves film és a kicsit poénosabbra vett, de szintén nagyszerű T2-vel együtt messze sokkal jobb, mint az újkori, pénzhajhászós f*s részek (T3-T4-T5...)! Ez utóbbi hármat már másodszor sem nézi meg az ember (a T5-öt egyszer sem érdemes...), nemhogy 30 év múlva bárkinek is eszébe jussanak majd...

    És ez mutatja a különbséget a régi klasszikus filmek és a mai CGI-sikerkönyv-folytatás-reboot-képregény gagyik között. Előbbieket 30 év és soktucat nézés után is szívesen megnézi az ember, pedig már kívülről tudja a szöveget is. Utóbbiakat pedig 1x is elég végigszenvedni...
  • NEXUS6 #1
    A végrehajtó videón az igazi, 150X lejátszott Fuji videokazin.
    XD