Szekeres Viktor

A Földre zuhanó Holdról szól Roland Emmerich új katasztrófafilmje

Roland Emmerich új filmje is egy scifi-katasztrófafilm lesz.

Alig került a mozikba A függetlenség napja folytatása, a rendező, Roland Emmerich máris elkezdett dolgozni új projektjén, ami nem más lesz, mint egy másik scifis katasztrófafilm, a Moonfall. A Deadline arról adott ugyanis hírt, hogy a német származású rendező már alá is írta a szerződését a filmre, melynek szkriptjét ő szállította Harald Kloser és Spencer Cohen közreműködésével.

A hír szerint a Moonfall a 2012 és a Spielberg-féle Harmadik típusú találkozások elegye lesz, melyben egy igen valószerűtlen, kívülálló, némiképp antiszociális egyénekből álló csapatnak kell megmentenie az emberiséget azt követően, hogy a Hold letér pályájáról, és elkezd közelíteni a Föld felé. Ez a Moonfall egyébként nem összetévesztendő a 2014-es Blacklistes forgatókönyv alapján tervezett filmmel, mely egy holdi Föld-kolónián játszódó krimi lesz, nagyjából a Fargo hangulatában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • shakwill #21
    Egy újabb hamuban sült faszság...
  • wraithLord #20
    Hogy akadályozzák meg, hogy lezuhanjon a Földre? Atomgombákat robbantanak a Hold mellett, hogy az visszatérjen a pályájára? Utána a csapat űrruhában szalad a lökéshullámok elől. :D (A csapatból itt legalább egy ember meg fog halni, mert elkapja a lökéshullám, mint a Day after tomorrowban a hideg... :D).
  • gaszton421 #19
    Ez addig igaz minden törmelekdarabra amíg csak különálló részecskének tekintem. egyébként az az erő amiszétdarabolná kizárt hogy csak a köztük levő kölcsönhatást szüntetné meg, bizonyára kapnának egyes darabok olyan sebességvektort ami a Föld felé irányulna. másrészt az olyan gyűrűk mint akár a Szaturnuszé, kozmikus skálán szemlélve stabilak, lassan szétszóródnak a pályályukon, konkrétan a Szaturnusz esetében ún terelőholdak tartják olyan szép sima pereműnek meg. De mondjuk pár 100 millió év múlva nem lesz ottt semmi, a részecskéi nagy része a szaturnuszon végzi.
  • NEXUS6 #18
    Niburu!? Nubira! Annak van értelme, valami kocsit is elneveztek róla! XD


    Amúgy szerintem meg a Hold minden egyes atomjának megvan az a mozgási energiája, ami lehetővé teszi, hogy a Föld körül keringjen. Ha így egy csomóban vannak se és a ha gyűrű alakban vannak se akarnak lejönni a Földre.
  • Zombee #17
    380 ezer kilométer... tartok tőle, hogy a Hold felrobbanása ennél jóval nagyobb károkat okozna sokkal gyorsabban, a földi civilizációnak még aznap vége lenne. Egy ilyen robbanásban már rögtön utána olyan mértékű törmelékeső zúdulna a Földre, hogy a Holddal szemközti oldalon semmi sem maradna életben. A légkörbe viszont olyan mennyiségű hamu és por kerülne, hogy nagyon hosszú ideig a Napot se lehetne látni, de valószínűleg a légzést is megnehezítené. Maga a Föld is megsínylené, mégis csak negyedakkora a Hold, valószínűleg szerkezetileg is súlyosan sérülne.
  • cylonflatus #16
    A valóságban pont fordítva van: a Hold -bár nagyon lassan, de - távolodik. Szóval a realitás az, hogy elvesztjük a Holdunkat. Az már más kérdés, hogy a Nap hamarabb fog minket kicsinálni, mire ez valós problémát jelentene. Már ha addig egyáltalán húzza még az emberiség...
  • Ender Wiggin #15
    Ha felrobban a Hold, akkor lesz gyűrű. De mivel közel van és a törmeléknek kicsi a tömege (darabonként), a Föld gravitációja vonzza azokat (nem maradnak állandó pályán), így aztán a közvetkező többezer évre folyamatos meteoresőben dőlne romba a civilizáció. Plusz megszűnne az ár-apály, ami a nyilván az áramlatokat is befolyásolná, tömeges kihalás lenne a vége és lassú kínhalál az emberiségnek.

    @nexus: Nibiru?
  • gombabácsi #14
    az alfa holdbázis talán az egyetlen valódi scifi sorozat
    amellett még jó is volt :)
  • NEXUS6 #13
    Következő meg az lesz, hogy a Nubira ráesik a Földre.
    XD
  • dyra #12
    A Jupiter jobban hangzott volna. A Hold kicsi.