Szekeres Viktor

Nem lesz túl durva A függetlenség napja 2

A függetlenség napja: Feltámadás, ahogy arra számítani lehetett, nem fogja elvetni a sulykot.

Az Amerikában a Korhatár Bizottság szerepét is betöltő Motion Picture Association of America, azaz az MPAA a napokban ismét jó pár film korhatáráról hozott döntést, s ezek közül nem egy igencsak várt a nézők körében. Meglepetés nem történt, ugyanis mind az Öngyilkos osztag (Suicide Squad), mint pedig A függetlenség napja - Feltámadás (Independence Day: Resurgence) PG-13-as besorolást kapott, vagyis 13 éves kor alatt nagykorú felügyelete mellett ajánlják a megtekintésüket. (Ennél magasabb az R-es korhatár, ami ellenére a Deadpool aratott télen kirobbanó sikert.)

A DC-s képregény-adaptációnál az indoklás kiemelte az egész filmen átívelő erőszakos és akciódús jelenetek sorozatát, a meglehetősen felkavaró viselkedésformákat, egyes negatív töltetű viselkedésformákra ösztönző tartalmat, valamint a nyelvezetet. Utóbbi filmnél pedig a scifi-akció jelenetek sorozatát emelték ki, a pusztítást, valamint a helyenként tapasztalható enyhén profán nyelvezetet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #6
    Hehh keress ra a " brutális" szora a filmes rovatban..szvsz a 3. leggyakoribb szo az "a" es "az" nevelok utan...
  • Macropus Rufus #5
    "nem fogja elvetni a sulykot"
    az első sem volt a vérben tocsogó hentelés sztem. Ez nem az a fajta film.
  • syn7h37ic #4
    Nem ütöttem a hasamra, csak irritál, hogy ezekkel a hatás és kattintásvadász szavakkal kezdődnek mozis cikkek címei. Blikk szintű.
  • kalapos01 #3
    Ilyen, amikor valaki csak a hasára üt? A havi kábé egy említésből nem hiszem, hogy szókincsre lehetne következtetni - legalábbis nagyon jól lehet szavakra keresni az SG-n, amiből kiderül, hogy elég ritka szó erre fele a 'durva', szemben más, sokkal gyakrabban használt szavakkal. Például azzal, hogy kemény. Lehet, hogy azzal keverted.
  • syn7h37ic #2
    Brutálisan nem durva, ellenben menekülnek az emberek az ilyen irományok elől.
    Hihetetlenül gazdag a mozis cikkek írójának a szókincse, őőő izé brutálisan durva lett a cikk
  • Ender Wiggin #1
    Ja, nem durva lesz, hanem brutális, ugye?