Szekeres Viktor

Meglepően gyengén teljesít itthon a Szenilla nyomában

Amerikában minden animációs rekordot megdöntött, itthon viszont közepesen nyitott a Szenilla nyomában.

Sokan szokták mondogatni (mi is!), hogy itthon az animációs folytatások ritka nagy üzletet jelentenek a forgalmazók számára, hiszen a közönség egy Madagaszkár 3-ért vagy Jégkorszak 4-ért akkor is szétszedte a mozikat, ha azok minősége eléggé kérdéses volt. Azonban a fentiekre rácáfolt a Szenilla nyomában 2, melyet hiába istenítenek a kritikát és a nézők, a bevétele nem lett kiemelkedő idehaza.

A Szenilla nyomában még a 13 éve bemutatott Némó nyomábannál is jóval kevesebb nézőt érdekelt az első hétvégén. Az a film akkor több, mint 76 ezres nézőszámmal kezdte meg mozis pályafutását, míg a mostani csak 37 323 embert mozgatott meg, ami összességében jónak is mondható, de ilyen formátumú filmnél erős csalódást jelent. Pedig még azt sem lehet mondani, hogy a kisgyerekek a foci-EB miatt maradtak volna távolt. Persze az első helyre ez az eredmény és a majdnem 50 millió forintos bevétel is elég volt, de más pozitívumot nem lehet elmondani róla.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #3
    Én még az első részét sem láttam a "Szenilla nyomában 2" nek :) Ez sem érdekel különösebben...
  • kalapos01 #2
    Igen, akkor most kitaláltad, hogy érdekelte az embereket a film, csak nem mentek el rá. Ahelyett, hogy a logikus és egyszerű magyarázatot választanád: nem érdekelte őket. Még ha 9 millióan is néznék a focimeccseket, akkor is lenne 1 millió néző, akiknek az 5%-a elég lett volna, hogy nagy siker legyen a film.

    Persze nem csak ezért írsz baromságot, mert akkor tekintsünk el a focitól. És attól, hogy ezen a hétvégén mekkora tömegek fognak elmenni a Függetlenség napja 2-re. Az EB alatt. Ha gyerekek nézték inkább a filmet, akkor az 14-18 ezer felnőttel feltételez (4 nap alatt, 60 moziban). A toplista 2-3-4. helyezett felnőtt filmjeit pedig vagy 90 ezer felnőtt nézte meg. Szóval bőven lett volna felnőttkapacitás. Egyszerűen csak nem ezt a filmet választották, hanem a Központi hírszerzést vagy a Warcraftet vagy a Szemfényvesztők 2-t.
  • Zombee #1
    Szenilla nyomában 2!?

    Amúgy de, a kisgyerekek épp a foci EB miatt maradnak távol. Kisgyerek egyedül nem jár moziba, apa és anya pedig EB-t néz.