Szekeres Viktor

Amerikában tényleg nagyot bukik a Warcraft-mozifilm

Amerikában még a keményvonalas Warcraft-rajongók egy részét sem sikerült bepalizni egy gyengécske filmmel.

Az Amerikában pénteken bemutatott Warcraft-mozifilm az előzetes elvárásoknak és elemzéseknek megfelelően elég komolyat zakózik, annak ellenére, hogy a világon nagyon sok országban szerepel sikeresen. A film a 10,7 milliós nyitónapi bevételével ugyan némiképp az elvárások fölött teljesített, de még ez is csak körülbelül 25 millió dolláros nyitóhétvégét jelent, amivel a hétvége újoncai közül a második vagy a harmadik helyet fogja megszerezni. (A viszonylag olcsó Démonok között 2 biztos, hogy lepipálta a Warcraftet, a Szemfényvesztők 2 pedig jó eséllyel két-három millióval gyengébben kezd majd.)

Azonban, ahogy azt korábbi hírünkben írtuk, a rajongóknak nem kell temetnie a filmet, hiszen nemzetközileg nem szerepel rosszul, Kínában pedig minden idők legsikeresebb amerikai filmjei közé lép fel, hiszen négy nap alatt 145 millió dollár bevételt fog hozni, amivel lehet, hogy még a 390 millió dolláros kínai bevételig jutó Halálos iramban 7-et is le fogja pipálni. Ezzel szemben a várhatóan kábé 70 milliós amerikai összbevétel el fog törpülni.

Más kérdés, hogy amellett, hogy a nemzetközi bevételnek sokkal kisebb hányada száll vissza a gyártóra, mint a belföldön realizálté, Amerika a kínai bevételekből jóval kisebb részarányt kap vissza, mint a többi ország esetében. Azonban ekkora kaszánál elképzelhetetlennek tűnik, hogy ne készüljön második rész, hiszen minden bizonnyal még több kínai befektetőt kap a film.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #22
    Ha megbukott egy olyan feminista szar országban mint Amerika ahol ha férfias nő a főszereplő akkor IMDB > 7.X. akkor a Warcraft csakis jó lehet, mert undoritó izmos orkokról és lovagokról szól (férfias cucc). Félig néztem csak meg a kamerás szutyok minőségben és nem nagy szám, de nem is rossz. Legalább jut valami nekünk is a szellemirtók, star wars 7, mad max után.
  • morguldae #21
    Nekem tetszett....
  • Whysper #20
    Nem baj. készül a Twilight 5 az tuti giga sikerl lesz Amerikában
  • attes #19
    haha, végülis még az aranyfarmolókat is farmolta havidíjra
  • Zombee #18
    A jó filmet el lehet adni a nem rajongóknak is. Végülis ez csak egy kardozós orkos fantasy.
  • knightbali #17
    A változatosság kedvéért most a Blizzard farmolja Kínát aranyért.
    Utoljára szerkesztette: knightbali, 2016.06.13. 23:34:36
  • vato loco #16
    Egy olyan filmipartól amitől csak Gods of Egyptre telik, mégis milyen színvonalat vár el bárki is? A Gyűrűk Urán kívül nem nagyon tudok értékelhető színvonalon megcsinált fantasy filmről. Anno volt 2 D&D film is, hát ahhoz képest Uwe Boll egy Oscar díjas rendezőzseni.

    Én pl. nagyon hiányolok már egy Diablo filmet, de egyedül az introkat készítő Blizzard animátorokra merném rábízni, "when its done" megkötésű megjelenési dátummal.
    Utoljára szerkesztette: vato loco, 2016.06.13. 19:21:33
  • nkmedve #15
    Én sokkal inkább egy Warcraft 4-re adnék pénzt (teljes árat is szivesen), de a magamfajta (nem MMO fanatikus) el van hanyagolva már több mint 10 éve, ezért irtam hogy ez a film nagyon elkésett számomra. Én is remélem, hogy lesz folytatás, és talán még meggondolom, hogy elmenjek moziban megnézni ezt a részt, de eddig amennyit láttam belőle az alapján semmivel nem vonz jobban mint bármelyik másik látványfilm.
  • arty #14
    Pedig ha a lore érdekel amugy, akkor pont önbeteljesítő lesz a "kivárásod": nem adsz bele pénzt, nem készül folytatás, önmagában ez egy részként elég kevés (lesz).

    A kritikusok pedig egyben laikusok is, így ezt is a "keresztapához" mérték - a negatívumokat jól meglátták, ám a pozitívumokból jobbára semmit nem tudtak felemlegetni neki. Nem-nekik-való.
    Utoljára szerkesztette: arty, 2016.06.13. 14:29:47
  • nkmedve #13
    Érdkesek a számok. Amerikában kb. azt hozta amire mindenki számitott, ott talán a WOW miatt az embereknek már elegük van a Warcraftból (lejárt lemez már, csökken a játékosok száma, stb.). Kinában viszont úgy tűnik rengeteg rajongó van, vagy nekik jobban bejön ez a látványvilág.

    Szerintem nem kell a kritikusokat szidni a bevétel miatt, rengeteg gyenge kritikát kapott filmnek van jó nézettsége és ez forditva is igaz. Itt arról lehet szó, hogy a rajongókon kivül a trailer nem győzött meg sok embert. Én például szkeptikus vagyok minden játékadaptációval szemben, és a trailer látványvilága se győzött meg egyáltalán, úgyhogy még nem mentem el moziba megnézni (esetleg a Bluray-be befektetek majd ha normális áron lesz). A Warcarft 1-3-ba elég sok órát beletoltam régebben, de ezzel a filmmel kapcsolatban nekem "túl későn, túl kevés" érzésem van.
    Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2016.06.13. 12:21:03