Szekeres Viktor

Animációs rekordot döntött a Némó nyomában 2

Ennyien egy napon még nem láttak animációs filmet.

Arra ugyan számítani lehetett, hogy döbbenetes érdeklődés fogja kísérni a Némó nyomában folytatását, a Szenilla nyomábant, de az sokakat meglepett, hogy Amerikában még a Shrek 2 nagy rekordját is átadta a múltnak a film. A péntek előzetes eredmények ugyanis arra utalnak, hogy 54,9 millió dolláros nyitónapot produkált a Pixar alkotása, márpedig az eddigi napi bevételi rekordot a Shrek 2 tartotta az animációs kategóriában 47 millió dollárral.

Érdekesség, hogy a Shrek 2 rekordja szombati teljesítmény volt, hiszen maga a film 28,3 milliós péntekkel debütált, és általában az animációs filmek bevétele nagyot ugrik a hétvége első napján, azonban az előrejelzések szerint a Szenilla nyomában esetében nem ez lesz a helyzet. A becsült 15-20%-os bevételcsökkenés ugyanis arra utal, hogy rengetegen az első napon akarták látni a filmet, annyira nem bírtak magukkal.

Ez a kezdés 130-145 milliós nyitóhétvégét jelenthet, ami biztos, hogy meg fogja dönteni a 121,6 milliós animációs nyitányrekordot, valamint a Toy Story 3 által tartott 110,3 milliós Pixar-csúcsot is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!