Szekeres Viktor

Áprilisban súlyos ezreket fogunk elkölteni a mozikban

Megkezdődött a mozis nyár, Hollywood nagyköltségvetésű szuperfilmjeit nem lehet kikerülni, még az is elmegy rájuk, aki nem érdeklődik.

Hányszor voltál moziban márciusban?
  • Egyszer sem
  • Egyszer
  • 2-3-szor
  • 4-5-ször
  • 5-nél többször
Áprilisban mindössze négy mozis hét vár ránk, azonban mivel a Batman/Superman-filmmel hivatalosan is megkezdődött a mozis nyár, a kevesebb premier minden bizonnyal nagyobb izgalomban fogja tartani a mozizókat, mint a januári-februári Oscar-szezon. Főleg, hogy sokak által várt popcorn filmek mellett érdekesnek tűnő és felesleges folytatások is érkeznek, valamint egy magyar időutazós scifi, mely esetében reménykedhetünk, hogy a végeredmény nem csak a műfaja miatt lesz kuriózum.

Hurok

Április hetedikén kerül bemutatásra Melissa McCarthy új komédiája, A főnök. Amerika jelenleg legjövedelmezőbb színésze, aki egymás után szállítja a gigasikereket, itthon még közel sem ugyanolyan népszerű, azonban a tavalyi A kém nálunk is ismertebbé tette a komikát. A rajongók azonban nem ezt a filmet fogják várni, hanem az FPS-nézőszögben prezentált kőkemény akcióorgiát, a Hardcore Henryt, melynek nagyon jó az eddigi kritikái, ami egyesek fordított logikája szerint azt jelentheti, hogy a film pocsék lett.

A két húzócím mellett kapunk egy családi mozit, a belga Robinson Crusoe-t (Robinson Crusoe), mely ismert sztorit dolgoz fel animált formában, láthatjuk a Mama (Ma ma) című drámát Penelope Cruz főszereplésével, Julio Medem rendezésében - a főhőse egy mellrákkal diagnosztizált tanárnő. Valamint egy viszonylag szűk réteget érintő premiert is kínál a Cirko Film, a Ferenc pápa - Buenos Airestől a Vatikánigot (Francisco - El Padre Jorge) A címe ellenére ez nem dokumentumfilm, hanem egy dráma Argenetinából.

Beépített tudat

14-től a Cloverfield Lane 10. (10 Cloverfield Lane) lehet a húzócím idehaza, bár kérdés, hogy az Amerikában nagyon sikeres film koncepciója és gerillamarketingje itthon mennyire fogja mobilizálni a nézőket. Mint ahogy azt is érdekes lesz nézni, hogy a tavalyi 4-5 zseniálisan jó magyar film oldani fogja-e a hazai produkciókkal szembeni gátlásokat a nézőkben, mert ha igen, akkor az időutazós Hurok akár még sikert is arathat.

A senki által nem kért folytatások első április havi képviselője, a Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3.: A forradalom (Les visiteurs: La révolution) akár tarolhat is a sorozat múltbéli népszerűsége alapján, de az is benne van, hogy nyikkanás nélkül elhal Jean Renóék időutazós komédiája, míg Az elveszett frigyláda fosztogatói (Raiders of the Lost Ark) újrapremierjét ismét több ezer olyan mozizó fogja választani, akik annak idején csak videón vagy tévében láthatták Indiana Jones első kalandját. A futottak még kategóriába a héten befér a francia Évszakok (Les saisons) című természetfilm, A mi jövőnk (Nos futurs) című francia komédia két gyerekkori jóbarát újbóli találkozásáról, a mexikói Nyakas kakas (Un gallo con muchos huevos) című animáció, valamint A törzs (Plemya) Ukrajnából, mely siketek iskolájában működő bűnszövetkezetről szól.

Cloverfield Lane 10.

Április 21-től két klasszikus mesére, illetve történetre épülő látványfilm érkezik, melyek vélt vagy valós művisége lehet, hogy sokakat el fog riasztani - fura is, hogy egy hétvégén láthatjuk a A Vadász és a Jégkirálynőt (The Huntsman: Winter's War), mely a Hófehér és a Vadász folytatása, valamint a A dzsungel könyve (The Jungle Book) című családi kalandot. Ezek mellett pedig érkezik még Hollywoodból az érdekesnek tűnő Beépített tudat (Criminal), amiben egy CIA-ügynök tudatát építik be egy veszélyes bűnözőébe (Kevin Costner és Ryan Reynolds a két főszereplő).

A rétegfilmeket ezen a héten az Én és Kaminski (Ich und Kaminski) című német dráma képviseli a Good bye, Lenin rendezőjétől (ebben egy újságíró ír egy cikket egy művészről, abban a reményben, hogy hamar meghal, és akkor nagyot kaszálhat), valamint a Magyarhangya által prezentált Madárkák (Þrestir), ami Izlandról érkezik, s benne egy fiatal kóristafiú a fővárosból haza kényszerül költözni szülőfalujába, alkoholista apjához.

Hardcore Henry

A hónap utolsó mozis hete 28-án startol, s át is nyúlik májusba. Nem tudjuk, hogy mennyire lesz itthon jól bereklámozva a Ratchet & Clank: A galaxis védelmezői (Ratchet & Clank) című animáció, de nem túl erős kampány esetében nem a játékadaptáció lesz a legnézettebb hanem az Anyák napja (Mother's Day), ami anyákról szól, és a Valentin nap mintájára rövidebb, össze-összeérő történeteket prezentál pár anyáról, sztárszereposztás (Julia Roberts, Jennifer Aniston, Kate Hudson, Jason Sudeikis) mellett.

Ezek mellett mindössze két film érkezik még április utolsó hetében: a 70-es években játszódó A kommuna (Kollektivet) Dániából - erről elég annyit tudni, hogy Thomas Vinterberg (A vadászat, Születésnap) új rendezése, valamint a magyar Tiszta szívvel, ami Till Attila kerekesszékes, vicces gengszterfilmje lesz. (Az utolsó pillanatban még kiderült, hogy a Gyilkos páros (Mr. Right) című bérgyilkosos komédiára is számíthatunk Amerikából. Főszerepben Sam Rockwell és Anna Kendrick.)

Gyilkos páros

Melyik májusi hazai mozis premier érdekel legjobban?
  • Amerika kapitány 3
  • Warcraft: A kezdetek
  • X-Men: Apokalipszis
  • Angry Birds - A film
  • Rossz szomszédság 2
Májusban pedig már a csillagászati nyár is kézzel fogható közelségbe kerül, így nem csoda, ha olyan filmeket láthatunk, mint az új Amerika kapitány, az új Rossz szomszédság, az új X-Men, de a nem folytatásfilmek között is lesznek olyanok, melyeket mindenképp folytatni fognak siker esetén, elég az Angry Birds vagy a Warcraft című játékok alapján készített produkciókra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #12
    De lesz Indiana Jones! Nálunk mondjuk pont nem sajnos.
  • seepheeerd #11
    Sehol egy Alien... Felejtős.
  • pakeszke #10
    a lombax -os mozi jateka az PS3 platformjatek, nalunk csak nem terjedt el ez a jatek, de attol meg nagyon jo vilaga van
  • BoneDragon #9
    Ezekre még a tárhelyet se fogom pazarolni, nem hogy pénzt kiadni....
  • Pluskast #8
    Nekem nagyon tetszett az első és a második része, de megnéztem a harmadik részének a bemutatóját és azt kell mondjam ez egy fos. Poéntalan. Nem kellene ezt már erőltetni, mert az az amerikai verziós is holt gyenge lett és a bemutató alapján ez is az.
  • Koppixer #7
    vicces, hogy a "senki által nem kért folytatásra" szavaztak a legtöbben...
  • Frank99 #6
    a cikk írója biztosan súlyos ezreket fog otthagyni a mozikban. Nálunk mozi sincs Keszthelyen.
    Idióta. amúgy az SG ezt a kérdést -meg a hülye cikkírókat- nem egyszer engedi bele ebbe a kérdésbe. Most hogy én vagyok-e a hülye vagy az sg, nem tom.... :-)
    Utoljára szerkesztette: Frank99, 2016.04.08. 22:17:10
  • Serutekin #5
    Ezeknek a 3/4-ét ingyen se fogom megnézni nem hogy moziban
  • MerlinW #4
    Ezek a cikk címek:)))
  • Spaceghost #3
    Az az április inkább május, mert egymás utánba jönnek azok a filmet amik érdekelnek. Amcsi kapitány, utána héten x-men, utána héten warcraft. Ebben a hónapban meg semmi.