Szekeres Viktor

Februárban négyszer vagy ötször biztosan moziba kell mennünk

Négy roppant erős film, valamint a remélhetőleg jól sikerült Deadpool mellett nem sok mindent hoz számunkra a mozis február.

Hányszor voltál moziban januárban?
  • Egyszer sem
  • Egyszer
  • 2-3-szor
  • 4-5-ször
  • 5-nél többször
Február négy mozis hetet, négy csokor filmpremiert tartogat számunkra. Az első mozis hét most, negyedikén kezdődött, csupa A és B kezdőbetűs filmmel, szám szerint hattal. Kettő közülük Oscar-várományos: az egyik az ír bevándorlós, 50-es években játszódó Brooklyn (Brooklyn), a másik pedig az A nagy dobás (The Big Short), ami egy remekül sikerült pénzügyi machinációs film. Ezek mellett közönségfilmnek érkezik, igaz csak egy bizonyos réteget fog érdekelni A fekete ötven árnyalata (Fifty Shades of Black) című szadomazo paródiafilm, valamint A fiú (The Boy) című horror, aminek csúszott a premierje, mi már múlt hónapban írtunk róla. A maradék két újdonság egyike gyerekeknek szól, ez a Barbie: Titkos ügynökök (Barbie: Spy Squad), míg a másik, A boldogság titka (El misterio de la felicidad) egy argentin romantikus komédia lesz, melyben egy férfinak eltűnik egy barátja, s annak feleségével indul keresésére.

Férfiak és csirkék

Tizenegyedikétől az éppen soros Oscar-jelölt premier a Carol (Carol) lesz, ami ugyancsak az ötvenes években játszódik, és két nő barátságáról szól. Kommersz fronton pedig a sokak által várt képregény-adaptáció, a Deadpool (Deadpool) tarolhat, legalábbis, ha a netes hájp alapján lehet következtetéseket levonni. Valentin-nap környékén természetes hollywoodi romkomot is muszáj adnia a moziknak, a Hogyan legyünk szinglik (How to Be Single) több ismert színésznő köré emel egy filmet, melynek fókuszában természetesen a szerelem és a párkapcsolatok lesznek.

Ugyanezen a héten érkezik az év legrosszabb kritikáit kapó amerikai filmje, a Norm, az északi (Norm of the North) című jegesmedvés animáció (Rob Schneiderre nagyon rájár a rúd, még akkor is, ha nem látszik), egy olasz komédia, a Szűkölő kamaszkor (I dolori del giovane Edo), mely egy fitymaszűkülete miatt szenvedő srácról szól, valamint az Egy szobalány naplója (Journal d'une femme de chambre), mely francia filmben Léa Seydoux egy kiszolgáltatott cselédet játszik. A végére egy fura bemutató maradt: A pince (Im Keller) egy osztrák dokumentumfilm, ami megmutatja, mi minden folyik Ausztria pincéiben (Ulrich Seidl titkos szenvedélyeket ígér!)

Spotlight - Egy nyomozás részletei

Február tizennyolcadikára meglepő módon nem maradt nagy formátumú premier. A heti Oscar-filmet persze megkapjuk, ezúttal Tom McCarthytól a Spotlight - Egy nyomozás részletei (Spotlight) az - a film oknyomozó újságírókról szól. Emellett viszont csak egy orosz animációs folytatás, a Hókirálynő 2. (Sznezsnaja koroleva 2: Sznezsnyij korol) érkezik, valamint egy jópofa és kötelező dán-német fekete komédia, a Férfiak és csirkék (Mænd & høns) Mads Mikkelsennel (ebben két testvér kideríti, hogy nem is az az apjuk, akit annak hittek), az olasz Barátság extrák nélkül (Una donna per amica), ami egy férfi-nő barátságról és annak buktatóiról szól, valamint A művészet templomai - Milánói Scala, a csodák palotája (Teatro alla Scala. The Temple of Wonders) a dokumentumfilmek kedvelőinek.

A pince

25-e jelzi a hónap utolsó mozis hetének kezdetét. Ekkorra az Oscaros filmeket már kipipálhatjuk, jöhetnek a normál hollywoodi premierek is. Mint például az Ave, Cézár! (Hail Caesar!) a Coen-testvérektől, ami kosztümös-filmes móka lesz Hollywood aranykorából, illetve az Egyiptom istenei (Gods of Egypt) ami kosztümös, ókori akciós..., nos, nem móka lesz. A két nagy film mellé most tényleg csak nagyon rétegpremierek fértek: a Kísértetvadászok jeges nyomon (Gespensterjäger) egy osztrák családi mozi, a Szeleburdi svéd család síel (Sune i fjällen) egy svéd családi mozi, a Mennyit ér egy ember? (La loi du marché) francia film egy munkanélküli apáról és értelmi fogyatékos fiáról, a Pasolini (Pasolini) Abel Ferrara életrajzi drámája a híres filmrendezőről Willem Defoe főszereplésével, a A Zarándok - Paulo Coelho legjobb története (Não Pare na Pista: A Melhor História de Paulo Coelho) a híres íróról szóló életrajzi film Brazíliából, míg a Test (Cialo) egy elég jól díjazott lengyel dráma egy ügyvéd anorexiás lányáról és annak pszichiáteréről

Carol

A Deadpoolon kívül melyik februári hazai mozis premier érdekel legjobban?
  • A fiú
  • A nagy dobás
  • Brooklyn
  • Spotlight - Egy nyomozás részletei
  • A fekete ötven árnyalata
  • Carol
  • Hogyan legyünk szinglik
  • Ave, Cézár!
  • Egyiptom istenei
Márciusban búcsút inthetünk a díjszezonnak, és várhatjuk a nagyobb közönségfilmeket, többek között érkezik a Támadás a Fehér ház ellen, A beavatott, a Kung Fu Panda, a Bazi nagy görög lagzi, a Zoolander és Az acélember történetének folytatása is. Aki pedig amiatt sírna, hogy csak folytatásfilmeket nézhet meg, azt megnyugtatnánk azzal, hogy minimum tíz eredeti filmre is be lehet fizetni a tavasz első havában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atisz #15
    Nos nézzük, 1 migránspárti film, 1 leszbifilm, 1 római katolikus egyház oltós, meg egy szokásos soksztáros, tehát biztos jó film. Magyarul mind a 4 felejtős.

    Nem baj, állítólag februárban úgyis "izzani" fog a gépünk, biztos jön a felmelegedés :)
  • unrealnoise #14
    A Deadpool pont nem érdekel, kár hogy egyesek itt úgy gondolják, hogy ezt mindenkinek látnia kell...
    Ami leginkább érdekel:

    1.) Spotlight
    2.) Carol
    3.) A nagy dobás
  • duke #13
    Ja a star wars markaval barmit ellehet adni, nem szamit mennyire gyenge. Megis ki az aki puszta kivancsisagbol nem nez meg, egy ilyen legendas filmet ?
    Ha 500 filmkritikus egybehangzoan azt irta volna, hogy ez az evszazad legszarabb filmje, akkor is megneztem volna, hogy lassam mekkora szar. Szoval a tetszesi indexet osszekeverni a nezetseggel, az egy nagy HAZUGSAG. Termeszetesen megneztem, nem tetszett. Dzsorzs Lukasz megnyugodhat, nem az ove a legszarabb star wars film. Nem hittem volna, hogy jarjar utan lehet nagyobb benasagot csinalni.
    Utoljára szerkesztette: duke, 2016.02.06. 02:12:01
  • Laza #12
    Ez mekkora hülyeség ... a számok csak azt igazolják, hogy a SW egy olyan márkanév, amivel a szart is el lehet adni, mert mindenki a saját szemével akarja látni. Amúgy meg aki látta - és az előző hatot is - annak elég együgyűnek vagy 10 év alattinak kell lennie ahhoz, hogy ez az utolsó bejöjjön ... mert a látványon kívül egy értelmes szösszenete nem volt.

    Amúgy a szar is jó, egymilliárd légy nem tévedhet ... a CoD-ot már nem is említem, igaz ott csak negyedmilliárd légy van :D
  • Laza #11
    Azért a szokásos idióta cím befigyel ... aztán valszeg a cikkírónak nincs túl sok fogalma arról, mit esznek a népek Mo-n, különben ilyen filmekre nem írná ezt :)
  • duke #10
    "A Deadpoolon kívül melyik februári hazai mozis premier érdekel legjobban? "

    Hat az tuti biztos, hogy nem nezek meg semmilyen agyatlan kepregeny filmet. A pokember volt az utolso amire meg hajlando voltam.
  • bakkerman #9
    Igen,ők lelki sérültek sajnos :D Amint meglátják,hogy star wars,már menni is kell a cikkhez és telefosni moslékkal. Ettől megnyugodnak :D Csak a számok nem őket igazolják :)))))))

    #7-re ment
    Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2016.02.05. 17:18:55
  • gombabácsi #8
    :D
    én egyszer elmentem egy szuperhősfilmre (avengers), na amiatt a köv. 30 évben nem fogok moziba menni :D
  • Dynamic #7
    Ezeknek a sztárvárszozóknak pszichológushoz kéne menni, mert láthatóan komoly besérülést okozott, lévén, hogy minden filmes cikkbe odaböffögik. Ott is ahol meg sincs említve.
    Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2016.02.05. 14:38:08
  • scarabeus86 #6
    Drága a mozi, viszont fél év múlva lesz mit letorrentezni. :)
    Utoljára szerkesztette: scarabeus86, 2016.02.05. 14:26:23