Szekeres Viktor

Zseniális filmeket láthatunk októberben a mozikban

Átlagban heti 6 új filmet láthatunk a mozikban októberben, köztük a ritka jó kritikákat kapó Marsos scifit, a mindenki által várt Sicariót és a The Walking Dead-paródiát.

Hányszor voltál moziban szeptemberben?
  • Egyszer sem
  • Egyszer
  • 2-3-szor
  • 4-5-ször
  • 5-nél többször
Október igen zsúfolt mozis hónap lesz, így kár másra fecsérelni a szót, inkább állapítsuk meg, hogy a hókezdés elég lassú lesz a folytatáshoz képest, hiszen elsején, csütörtökön "csak" négy újdonságot került mozikba, azonban azok közül az egyik Ridley Scott Marson játszódó filmje, a Mentőexpedíció (The Martian) lesz, mely eddig kiváló kritikákat kapott.

A vörös bolygón ragadó Matt Damonnek nem is nagyon lesznek vetélytársai anyagi szempontból, hiszen egy Pink Floyd-rajongóknak kötelező dokumentumfilmet, a Roger Waters: A Fal (Roger Waters: The Wall) című alkotást láthatjuk még a hónap első napjától, az angol Hercegnők éjszakáját (A Royal Night Out), amiben a II. világháború végén két angol hercegnő első, a Buckingham palotán kívül töltött éjszakáját kísérhetjük figyelemmel, valamint a 45 évet (45 Years), amit Andrew Haigh, a nagyszerű Hétvége rendezője készített - a 45 éves házassági évfordulójára készülő pár két tagja, Charlotte Rampling és Tom Courtenay is díjat kapott alakításáért Berlinben.

Az utolsó boszorkányvadász

Október nyolcadikától is kapunk egy (majdnem) világpremiert, mégpedig Robert Zemeckis, egy klasszikus kötéltáncos attrakciót feldolgozó filmjét, az IMAX-kompatibilis Kötéltáncot (The Walk), melynek remek ellenpontja lehet az ADS Service által bemutatandó két zséfilm, amik odakint csak lakossági forgalmazásban jelentek meg: a Jurassic város (Age of Dinosaurs), valamint a Sétáló agyhalottak (Walking Deceased) - ezekről kategória-besorolásuk és címük minden szükségeset elmond, így ugorhatunk.

Érkezik még a Sony népszerű animációjának folytatása, a Hotel Transylvania 2. - Ahol még mindig szörnyen jó (Hotel Transylvania 2), Tom Hardy ikres gengszterfilmje, a Legenda (Legend), valamint a Victoria (Victoria), mely még véletlenül sem az angol királynőről szól, hanem egy bravúros német thriller, melyet vágás nélkül rögzítettek.

Veszettek

A nagyüzem 15-étől folytatódik. A papírforma alapján egy újabb világpremier, Guillermo del Toro Bíborhegye (Crimson Peak) érdekli majd a legtöbb embert, de ki tudja, talán a német diákkomédia, a Fák jú, Tanár úr! 2. (Fack ju Göhte 2) első része is kellő népszerűségre tett szert az elmúlt évben a mozis játszás után, hogy valódi közönségsikerré válhasson. Amerikából a hónapban még Jake Gyllenhaal bokszdrámája, a Mélyütés (Southpaw), valamint a Vissza a jövőbe (Back to the Future) újrapremierje érkezik.

A hétre négy európai bemutató is jutott, az izlandi romantikus Fúsi (Fúsi), a magyar LogIn, amit a Szőke Kólás Barnóczky Ákos rendezett és egy videóchat alapú, szerelmi bosszúról szóló dráma. A meglepetés (De Surprise) egy holland komédia a Karakter Oscar-díjas rendezőjétől, amely főhőse ki akar hátrálni a saját megölésére kötött szerződésből, míg a Szent Borbála (Santa Barbara) olasz dráma a negyedik évszázadból, amit tavasszal már leadott a Duna.

Pán

A hónap negyedikén csütörtökén, huszonkettedikén, hét bemutatót tartanak a hazai forgalmazók - legalábbis jelen állás szerint, de mint azt tudjuk, a műsorváltozás jogát ilyenkor mindig fenntartják maguknak. Ezúttal Amerika fog dominálni a filmes kínálatban, s vélhetően a Pán Péter-mese újraértelmezése, a Hugh Jackman közreműködésével készített Pán (Pan) lesz a legsikeresebb, bár sokan bukást várnak még így is tőle. Emellett érkezik még Vin Diesel fantasyje, Az utolsó boszorkányvadász (The Last Witch Hunter), Bradley Cooper Michelin-séfes vígjátéka, Az ételművész (Burnt), illetve Daniel Villeneuve drogdrámája, a sokak által istenített Sicario - A bérgyilkos (Sicario).

A futottak még-kategóriát a héten a közönségsikerre vágyó, rendvédelmi szervezetes akciófilm, a Veszettek képviseli Goda Krisztinától, a Kókusz Kokó, a kis sárkány (Der kleine Drache Kokosnuss) című német gyerekanimáció, valamint a román Aferim! (Aferim!), melynek főhőse egy cigány rabszolgát keres a XIX. századi Havasalföldön.

Dheepan - Egy menekült története

Október 29-től, a hónap ötödik csütörtökétől, levezetésképp hat újdonságra ülhetünk be a hazai mozikban - a kínálat pedig ritka változatos. A Libabőr (Goosebumps) egy kalandos rémtörténet R.L. Stine művei alapján Hollywoodból, a Macbeth egy angol Shakespeare-adaptáció Michael Fassbender és Marion Cotillard főszereplésével, a Dheepan - Egy menekült története (Dheepan) egy tamil menekültről szóló francia dráma, mely idén hazavihette az Arany Pálmát a Saul fia elől, a Hókirálynő (Sznezsnaja koroleva) egy orosz animációs film, a Drifter pedig Hörcher Gábor dokumentumfilmje egy autóversenyző álmokat kergető fiatal srácról, Ricsiről.

A nagyon cikinek tűnő, meleg légi utaskísérőről szóló Az utaskísérő - Senkit nem hagy kielégítetlenül! (Larry Gaye: Renegade Male Flight Attendant) című komédiára inkább nem vesztegetnénk a drága pixeleket.

Sicario - A bérgyilkos

Melyik októberi hazai mozis premier érdekel legjobban?
  • Mentőexpedíció
  • Hotel Transylvania 2
  • Kötéltánc
  • Legenda
  • Sicario - A bérgyilkos
  • Bíborhegy
  • Az utolsó boszorkányvadász
  • Valamelyik a többi közül
Novemberben pedig elég nagy durranásokra számíthatunk, hiszen érkezik az utolsó Az éhezők viadala-epizód, a Fekete mise Johnny Depp főszereplésével, az új Spielberg-film, Stallone, mint Rocky, valamint James Bond is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FoodLFG #12
    Umizaru alatt erre gondolsz?
    https://www.youtube.com/watch?v=BsGN_y7GBmE

    ezt volt "szerencsém" látni. ez egy akkora hálivúdmajmoló hatásvadász erőlködés (hősmúvi), hogy alig bírtam végignézni. semmi olyat nem ad, ami a japán filmeket megkülönbözteti a sablonos amerikaitól. sőt, tipikus ázsiaiakra jellemző amerikakoppintás, az azokra jellemző olcsó effektekkel.. D:
  • a shot #11
    Nekem kifejezetten tetszett a Mentoexpedicio. Ilyen temaju filmben azert varhato volt hogy lesznek benne klisek, de a kivitelezes es a szorakoztato jelenetek miatt szerintem teljesen rendben van a film. Teljesen indokoltnak tartom a magas IMDB pontszamot es a nezettseget. A Gravitacio es az Intelstellar is legalabb ilyen jok voltak. Szoval akiknek ezek a filmek tetszettek, azoknak ez is fog.
    Utoljára szerkesztette: a shot, 2015.10.08. 13:10:31
  • emberz #10
    A "marsit" volt szerencsém látni. A végén néhány izgalmasabb jelenetet leszámítva, unalmas és érdektelen film volt, nem is értem az áradozó kritikákat! Az a kevés, ami van benne, az is klisé. Remélem, a többi ajánlott film nem ilyen pocsék. Scott most vastagon alulmúlta önmagát: egy forintot nem ér, nem hogy egy teljes mozijegy árát!
  • Tetsuo #9
    :-D Efféle filmekre a "kurvajó" meg a címben: zseniális, brutális leg, leg-... undorítóan alacsony igényű, primitív és közönséges, bulvártrágya.
  • kalapos01 #8
    Nem hiszen, hogy bárki is Dunának menne azért, mert kihagysz kurva jó filmeket, a te dolgod. Valahol kellemes is látni, hogy sok felületes ember mennyit sír a filmes kínálat miatt, miután megnéznek valami szart, miközben a mellettük lévő két teremben zseniális dolgok mennek.
  • Cyberdog #7
    detto
  • Serutekin #6
    Sokszor ingyen se tudnak érdekelni nem hogy még fizessek is érte :D
  • zola2000 #5
    Ugyan ... ami nekem kéne hogy moziba menjek kb a japán-koreai-kínai boxoffice toplista elejéről bármi jó igen is sok készül, azt hinném hogy nem nagy kérés hogy néha egyet adjon a mozi, itt az, persze bár felesleges de mégis figyelek hátha, de megint üres az ehavi magyar mozis lista, nekem marad a netes filmnézés házimozin

    (ami néha eljut ide onnan az 18as horror vagy művészfilm egyik se az igazi, gondolom ami ázsiai hazájában 100milliós bevételt hoz azt drága lenne megvenni ide ha az amerikarajongás miatt kevés a néző és pl egy ghost of a chance vagy umizaru, vagy journey to the west stb ezért nem érné meg gondolom)
  • Zombee #4
    A Veszettek biztos, hogy nem akciófilm lesz.
  • sertrex #3
    Nem amerikai rajongókat, hanem film rajongókat. ;)
    Sznoboknak kevés film készül. :D