Szekeres Viktor

Mozifilmes szempontból remek június vár ránk

Minden idők egyik legjobb filmje, az új Jurassic Park, egy zseniális tévésorozat filmes folytatása és az új Pixar-mozi is érkezik hozzánk júniusban.

Hányszor voltál moziban májusban?
  • Egyszer sem
  • Egyszer
  • 2-3-szor
  • 4-5-ször
  • 5-nél többször
Májusban láthattunk igen jó filmeket, azonban (ezúttal is) inkább a kisebb produkciók között lelehettünk gyöngyszemekre, talán júniusban a közönségfilmek felzárkóznak melléjük. A kínálat mindenképpen sokszínű lesz, ez már a június negyedikén moziba kerülő filmekből kiderül. Dwayne Johnson egy földrengéses katasztrófafilmmel, a Törésvonallal (San Andreas) érkezik, aminek Melissa McCarthy egy Magyarországon forgatott komédiával, a remek kritikákat kapó A kém-mel (Spy) próbál meg konkurenciát támasztani.

A két "nagy" film mellett három kisebb (értsd: európai, illetve független amerikai) alkotás is érkezik: egy Görögországban játszódó svéd komédia, a Szeleburdi svéd család nyaral: All Inclusive (Sune i Grekland - All Inclusive), egy Máltán játszódó dán komédia, a Szerelem Máltán (All Inclusive) illetve egy szörnyscifi, a Monsters: Sötét kontinens (Monsters: Dark Continent), melynek az a különlegessége, hogy az első része itthon semmilyen formában nem került még bemutatásra. (No komment?)

Monsters: Sötét kontinens

Június 11-től lesz látható Magyarországon a Jurassic World (Jurassic World), mely a Jurassic Park-filmek folytatása lesz. A többi premier pedig továbbra is a változatosság jegyében érkezik. Közülük a legfontosabb mindenképpen a Saul fia, mely magyar filmként nyert Cannes-ben második díjat, de ugyancsak kötelezőnek ígérkezik a Mocsárvidék (La isla mínima) című spanyol krimi, mely 1980-ban játszódik, nem sokkal a Franco-rezsimet követően, valamint a Carey Mulligan főszereplésével készített, a viktoriánus Angliában játszódó Távol a világ zajától (Far from the Madding Crowd). Ez utóbbi már csak azért is nézős, mert a dán Thomas Vinterberg rendezte, aki olyan alapfilmeket jegyez, mint a Születésnap, vagy a 2012-es A vadászat. A mozis hét utolsó premierje egy norégs családi kalandfilm lesz, a Kardfog kapitány és Lama Rama kincse (Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama).

Kém

Ember legyen a talpán, aki meg tudja jósolni, hogy a június 18-án startoló filmek közül melyik fogja a legtöbb nézőt vonzani. A forgalmazók igazi nagyágyút nem sütnek el ezen a héten, talán a Jurassic World utóhatásaitól rettegnek, de ettől még érkeznek olyan premierek, amik legalább tízezres közönséget érdekelhetnek. Ezek egyike az Insidious - Gonosz lélek (Insidious: Chapter 3), mely, mint a korábban említett Monsters-folytatás, ugyancsak úgy kerül mozikba, hogy az első részét nem láthattuk (a másodikat viszont igen) - nyilván a film, az előző epizódhoz hasonlóan nem lesz akkora gigasiker, mint Amerikában, de talán most már rátalál a közönségére. S minden bizonnyal ez a sors vár a Superfast! - Haláli irambanra (Superfast!), mely a Halálos iramban-filmek paródiája lesz a Bazi nagy film (és társaik) készítőitől - itthon ennek a stílusnak van egy fix célközönsége.

Superfast! - Haláli iramban

A fentiek mellett még Amerikát fogja képviseli ezen a héten a Harcosok klubja (Fight Club újrapremierje, illetve a Megőrjít a csaj (She's Funny That Way), mely Peter Bogdanovich komédiája lesz egy színésznőről olyan színészekkel, mint Owen Wilson vagy Jennifer Aniston. Az európai oldalról ezúttal a norvég Magam ura (Mot naturen) érkezik, mely egy hegyekben túrázó családapa gondolatainak lesz a keresztmetszete, illetve a Szex, szerelem, terápia (Tu veux... ou tu veux pas?), mely egy francia romantikus komédia egy szexfüggő férfiról, aki Sophie Marceau-val találkozik.

A heti kínálatból azonban a legérdekesebbnek talán a világot járó ételkritikus bloggerekről szóló svéd dokumentumfilm, a Világevők (Foodies) lesz. (Utólag még az ADS Service két filmje érkezhet erre a hétre, a Csak azért is szerelem! (Goodbye to All That), illetve az Éjjelek és nappalok (Days and Nights))

Insidious - Gonosz lélek

Június 25-én, a hónap utolsó mozis hetén öt premierfilm kerül a magyar mozikba jelen állás szerint. A legnagyobb sikert minden bizonnyal a Pixar animációja, az érdekes koncepcióval rendelkező, az emberi érzelmeket főszerepeltető Agymanók (Inside Out) aratja. De talán jól fog szerepelni a surranópályán az HBO 8 évadot megélt, népszerű komédiasorozatának folytatása, a Törtetők (Entourage), s talán a hihetetlen jó kritikákat kapó természetfölötti horror, a Valami követ (It Follows) is rátalál a közönségére.

Ezek mellett pár vásznon még egy norvég komédiát láthatunk Jön Harold! (Her er Harold) címmel, aminek címszereplője egy bútorokat gyártó kisvállalkozó, aki el akarja rabolni az IKEA alapítóját, valamint a Lány macskával (Incompresa) olasz drámát, melyet a jónevű és inkább színészként ismert Asia Argento rendezett. Az 1984-ben játszódó film főhőse egy 9 éves kislány, akire igencsak rájár a rúd.

Jön Harold!

Melyik júniusi hazai mozis premier érdekel legjobban?
  • Agymanók
  • Saul fia
  • Jurassic World
  • Törésvonal
  • Törtetők
  • Valamelyik a többi premier közül.
Ennyi lenne tehát a június. Júliusban rajzani fognak a nagy sikerre esélyes filmek, a kérdés, hogy melyik fogja beváltani az ígéreteket, és melyik fog csúnyán elhasalni: a Ted 2? A Pixel? A Hangya? A Magic Mike XXL?? Vagy a Terminátor: Genisys? Esetleg a Minyonok lép rá a Madagaszkár pingvinjei által kitaposott, nem túl pozitív előjelű útra?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • paby88 #8
    hát én pedig láttam az insidious 1-et...
  • Serutekin #7
    a filmek számomra rég értéktelenek még arra is sokszor sajnálom az időt hogy letöltsem őket... viccen kívül.
  • Zombee #6
    Torrenten ugyanaz lesz, ami moziban, legalábbis ami a kommersz vonalat illeti. Norvég filmre meg úgyis elmegy, akit érdekel.
    Itt az SG fórumban is vannak, akik lelkesen mesélnek a kamerás mozis élményeikről, mert nekik az a minőség is elég.
  • petrov144 #5
    Azért nem teljesen reménytelen a mozis helyzet, fiatalok, főleg párok gyakran eljárnak, még ha mellette fut is a torrent otthon.

    Én így néztem moziban a Tökéletes hang 2-t (nyilván nem az én választásom volt :D), + Mad Max-et és Bosszúállók 2-t az utóbbi pár hétben.

    Ehhez képest fél évig mozi közelébe se voltam korábban. + most nálunk akciós filmhét van és 850 ft a 3d-s jegy, ami azért elviselhető.
  • VolJin #4
    A melyik júniusi filmet nézed meg moziban vagy töltöd le az internetről?
    Vagy:
    Melyik júniusi mozipremiert töltötted már le májusban?
  • Cat #3
    "Melyik júniusi letoltes érdekel legjobban?"

    Ez azért hülye kérdés, mert fogalma sincs senkinek a választékról, míg a mozis kínálat adott.
  • Alexease #2
    Egy ilyen kerdessel gyorsan le lehetne zarni:)
    "Hányszor voltál moziban az elmult evben?

    Vagy:
    "Melyik júniusi letoltes érdekel legjobban?" ;D
  • Ender Wiggin #1
    Volt máe olyan szavazás, amit nem az nyert, hogy "egyszer sem"?