Szekeres Viktor

Jön az új Rémálom az Elm utcában-mozifilm

Ismét megpróbálkoznak Freddy Krueger visszahozásával.

A New Line Cinema ismét kísérletet tesz Freddy Krueger feltámasztására, ami azt jelenti rébuszok nélkül, hogy a stúdió ismét feldolgozza, illetve rebootolja a Rémálom az Elm Utcában (Nightmare on Elm Street) sorozatot. Ez tehát azt jelenti, hogy a 2010-es film (nagyon helyesen) megy a kukába, nem azt fogják folytatni, hanem új Freddyvel és új történettel, s talán új mitológiával vágnak ismét neki. A tervek szerint az új Rémálom 2018-ban kerülne mozikba, a forgatókönyvét pedig David Leslie Johnson írná, de egyelőre sem a szereplőkről, sem a rendezőkről nincs hír.

Érdekesség, hogy a rebootra annak ellenére kerül sor, hogy a 2010-es verzió kifejezetten sikeres volt, ha a puszta számokat nézzük, ugyanis a 35 millió dolláros produkció Amerikában 63, a világ többi részén pedig 53 millió dollár bevételt hozott. Ezúttal azonban az volt a helyzet, hogy a pocsék kritikák és az igencsak negatív előjelű nézői fogadtatás miatt nem próbálkoztak meg egy második résszel, ugyanis sejteni lehetett, hogy a bevételek hatalmasat csökkennének. A siker ugyanis javarészt a reklámoknak és a film címének volt köszönhető, Amerikában három nap alatt 33 millió dollárt hozott a Rémálom az Elm utcában, majd a rohamosan csökkenő érdeklődés miatt a mozis futás maradék 75 napja során további 30 milliót. Az sem véletlen, hogy a rendezőt, Samuel Bayert azóta sem engedték mozifilmek közelébe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #16
    Ha odafigyeltél volna, nem kellett volna utána olvasni, a filmben volt utalás az első két részre.
  • Cyberdog #15
    Igen, igazad van, utána olvastam.
  • Ragnaar #14
    Az nem remake, sima folytatás. Egynek elmegy kategória.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.08.15. 12:58:26
  • Cyberdog #13
    Sajna nem.
    http://www.imdb.com/title/tt1424381/
  • Ragnaar #12
    Predator remake ? Nem hallottam még róla, pesze nem kizárt, hogy van, de inkább tévedés lesz az a remake.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.08.13. 16:41:31
  • Cyberdog #11
    A Predator remake is egy nagy kalap hulladék volt, amely nem ért meg egy mozit. Nem is ott néztem. Letöltöttem az "amazonrol". :D
  • Zombee #10
    Te láttad az olasz Djangot? És a Tarantino filmet? A főszereplő nevén kívül nem sok közös volt benne, leszámítva Franco Nero cameoját. Klisés? Igen. Tarantino bevallottan, meg letagadhatatlanul is klisékből építi fel filmjeit. A rendezés amúgy egy remake esetében is lehetne jó, az nem függ ettől, de Tarantino filmje nem is remake. A Becstelen brygantyk sem volt az, hiába létezett egy hasonló című olasz háborús akciófilm, annak is teljesen más volt a sztorija, legfeljebb csak az alapmotívum, a problémás katonákból álló különítmény volt közös.
  • Ragnaar #9
    Legutóbbi reboot valóban nem volt egy nagy eresztés, viszont előző részek az akkori horrofranchiseok közül részemről a legjobban működtek mondjuk egy Nightmare on Elm Street, Hallowen, Friday the13th mezőnyben. (6. rész 3D jelenetek moziban..)
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.08.11. 14:28:11
  • paby88 #8
    volt 2010-ben 1? :D nem is hallottam róla pedig anno vagy 5-öt láttam még kazettán ^^
  • Cyberdog #7
    Vagy pofátlanul nyúlnak, ázsiai filmekből. Legtöbbször anime-kből. Közben a sok Hollywood fan lenézi az anime-ket, s mikor meglátják a lenyúlt történetet ráadásul lebutítva, akkor áradoznak a gagyi filmről, hogy: - Mekkora ász már a film, milyen remek történet és a végén az a csavar? Eszméletlen.

    Az ne zavarjon senkit, hogy az eredeti anime történet, szerteágazóbb, összetettebb történetszálakkal rendelkezik. (nem eggyel, hanem minimum hárommal) s még nem beszéltünk a karakterekről. Összetett személyiségek, fejlődnek, s van úgy, hogy sorozat végére derül ki az némelyikről, hogy akkor most Ő tulajdonképpen is, jó volt. S csavar nem csak egy van benne.

    Én most 20+ feletti korosztálynak készült animekről beszélek (nem... nem hentai). De sok ilyet találni 15-20 közötti korosztálynak készültek között is. Csak hát a jenkik nem szeretik a bonyolult történetvezetést, mert gondolkodni kell.