Szekeres Viktor

Az HBO 10 évad Trónok harcát szeretne

Az HBO és a készítők még nem egyeztek meg arról, hogy meddig tartson a Game of Thrones.

Az HBO sikersorozata, a Trónok harca (Game of Thrones) egyelőre még mindig "csak" hatodik évadra szóló berendeléssel bír hivatalosan, tehát csak ennyit lehet belőle biztosnak venni, azonban a csatorna nyilvánvaló azt szeretné, ha tovább is tartana a sorozat - már persze, ha sikerül megegyezni a készítőkkel és a színészekkel. És előbbiek esetében nem csak az anyagiak fognak sokat nyomni a latban, hanem az is, hogy kreatív szempontokból milyen lehetőségek rejlenek még a történetben.

A napokban az Entertainment Weeklynek adott interjújában Michael Lombardo, az HBO programigazgatója elmondta, hogy természetesen minden vágya az lenne, ha 10 éven át tartanak a Trónok harca, sőt, ezt mondta már az 1. évad második epizódja után is a két készítőnek, David Benioffnak és D.B. Weissnek. Azonban ez ellentmond a készítők azon korábbi nyilatkozatainak, melyekben arról beszéltek, hogy 7 évadot éreznek szükségesnek a sztori szempontjából. Lombardo azonban szerencsére azt is hozzátette, hogy nem áll szándékában úgy folytatni a sorozatot, hogy azt a készítők nem támogatják teljes mellszélességgel, így ha a 10. évadnál hamarabb akarják befejezni, akkor megtehetik.

Érdekes módon egy 7 évados Trónok harca egyáltalán nem jelentené azt, hogy már csak 30 rész (3*10) áll előttünk, ugyanis a tévésorozatok világában egyáltalán nem szokatlan lépés az, hogy az utolsó szezonra a megszokottnál másfélszer-, kétszerannyi epizódot rendelnek be, s azokat két év alatt, kvázi két külön szezonként adnak le - ez történt a The Sopranos esetében, illetve a közelmúltban a Breaking Badnél is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BaliBoy #6
    Jaj ne...
  • Ragnaar #5
    Kérdés hogy milyen hosszú a story a könyvekben, és mennyi ment már le főbb eseményekben a 4 évad alatt. Részemről akár mennyi évad lehetne, ha tartani tudják az eddigiek színvonalát. (Az első évad volt talán kicsit gyengébb)
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.03.16. 18:15:01
  • kissssss #4
    remélem nem állnak meg a 10 évadnál.
  • picket #3
    Köteleznek, hogy nézd. Egy kajánul vigyorgó fattyú kolbászt majszolva kényszerít rá, miközben ki vagy kötözve, és előtted az HBO megy 24/7.

    #2:
    Ez hogyan jön ide? Emiatt több, vagy kevesebb évad kéne? Joff és Cercei is nálad bejárta Westeros-t, csak én másik sorozatot nézek? ICBM-el vívott háborúra vágysz középkori settinggel?
  • hapi #2
    Miért van még olyan szerepkő a sorozatban aki nem ment el valahová? Amióta nézem mindenki csak megy valahová de soha nem ér el oda, van aki nem is tudja hová megy :)
  • molnibalage83 #1
    Inkább ne...