Szekeres Viktor

A Trónok harca-tévésorozatban azokat is megölik, akik a könyvekben még élnek

A Trónok harca készítői senkinek nem fognak kegyelmezni.

George R. R. Martin, a Trónok harca című HBO-sorozat alapjául szolgáló regénysorozat írója a napokban röpke interjút adott a Showbiz411-nak a Writers Guild West Awards helyszínén, és érdekes dolgokat közölt a soron következő ötödik évaddal kapcsolatban. Az író elmondta, hogy olyan karakterek halálára is érdemes számítani a folytatásban, akiket a könyvben még nem ért utol a Kaszás. Éppen ezért mostantól nem csak a könyveket nem ismerők fognak szomorkodni egyes húzások miatt, hanem azok is, akik kívülről fújják a regényeket.

Martin röviden úgy foglalta össze mondandóját, hogy a tévésorozat készítői, David Benioff és D. B. Weiss, ha lehet, még véreskezűbb, mint ő maga. Martin a sorozat sorsával kapcsolatban elmondta, hogy az ötödik évadot még biztosan követni fogja egy hatodik szezon, de hogy lesz-e 7., 8. vagy netalántán 9. évad, azt csak az HBO tudja, illetve talán még ők sem. Az biztos viszont, hogy a jelenleg készülő új kötet mellett ő még egy lezáró könyvet tervez regényciklusának.

A Game of Thrones 5. szezonja április 12-én indul Amerikában. A magyar premierre 13-án kerül sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • heist #9
    Azért el ne csöppenjél.
  • heist #8
    Két egyszerű konstrukcióra épít a könyv, ahogyan a sorozat is, hogy nincs benne igazi főszereplő, így tulajdonképpen nagyon dinamikusan lehet vinni a történetet és szőni a szálakat. Ez mondjuk engem inkább bosszant, mint szórakoztat ugyanis ennek segítségével mindig alap-pozicionálni lehet az eseményeket tehát megnézel 3 évadot vagy elolvasol 1000 oldalt és hirtelen feltűnik, hogy semmi nem haladt előre, csak úgy tűnt, hogy x,y emberek kezdenek közelebb érni a céljukhoz, aztán mégsem.

    Ezzel az író bebiztosítja magát, hogy szabadon tervezhesse a továbbiakat.

    A másik pedig a tipikus nagy tömegeket megmozgató erőszak és szex. Érdekes módon a legtöbb érv, amit rajongóktól olvastam, hallottam, hogy reális a könyv, egy reális középkori világot fest le, vagy próbál lefesteni, ami szerintem egy szánalmas indok, ugyanis ilyen témából van vagy 100 másik könyv ami ugyanilyen realisztikusan festi le a világot, melyben játszódik. Hogy valaki ezen kettő miatt képes legyen istennek titulálni egy könyvet, hát mit mondjak, végül is valahol a Szürke Ötven Árnyalata is bestseller volt, szóval sokan élünk már a bolygón és pármillió elvakultat akik a perverzióik kiélésének tekintik egy könyv elolvasását bárhol lehet találni.
  • Methodix81 #7
    Te miről beszélsz? Pont, hogy a könyv mindig a film felett áll. A könyvben olyan dolgokat lehet megfogalmazni, amit filmben lehetetlen, hacsak nem használsz állandóan, órákon át narrátort.
    A filmet és a sorozatokat pont, hogy azok nézik, akiknek szükségük van arra, hogy valaki elképzelje neked, helyetted a könyvet.
    Én tökéletesen megelégszem a saját fantáziámmal, és a könyvvel. Ami ezerszer tartalmasabb, mélyebb, durvább és súlyosabb, mint ez a limonádé hollywood maszlag sorozat.
    Az pedig, hogy egy filmben újat mondanak, az ok, csak akkor ne hívjuk Trónok harcának. Hívjuk Trónok harca világában játszódó fantasy sorozatnak.
    Illetve ha olvasnád a könyvet, éreznéd, és értenéd, hogy nem kell már újat mondani, mert egyszerűen nincs rá sem szükség, sem igény. A könyv 100%-ban kielégíti az ember igényeit.
    A sorozatot azért csinálták, mert tudták, hogy ütni fog, mert a könyv maga az isten. Ennyi.
    A könyv az isten, és nem a sorozat. A sorozat csak a lebutított, leegyszerűsített utánzata valami egyedi és hatalmas műnek, és azért készült, hogy valakik durván jól megszedjék magukat.
    Mellesleg imádok gondolkodni. :) Ami láthatóan azért egy fokkal jobban megy nekem, mind neked.


  • Ragnaar #6
    Karakter és sztory szinten is kiemelkedő szerintem a Game of Thrones sorozat, (Ha a könyv jobb, lehet hogy el kéne olvasni..) és eddigi 4 évad alapján gyakorlatilag kijelenthető, hogy szinte bármelyik szereplő bármikor meghalhat ...
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.02.19. 00:38:07
  • BrockSamson #5
    Uzleti dontesnek sem utolso. Igy az olvasok meginkabb rafuggenek majd a tevesorozatra, es meginkabb erdemes lesz elolvasni a konyveket az elteresek miatt. A vegeredmeny profit.
  • bunny #4
    Mellesleg már az eddigi részekben is halt meg olyan szereplő, aki a könyv szerint nem.
  • zetortraktor #3
    "az, hogy a szereplők szemszögéből írja a különböző fejezeteket, egyszerűen példa nélküli."

    Jézusom... Több évszázados narratív megoldásról van szó, szóval volt miből ihletet merítenie az írónak.

    "könyv és a szereplők 99%-a egyszerűen ki van hagyva a filmből."

    Ha-ha, vicces. Egyébként meg sorozat. És ki a francnak van szüksége arra, hogy ugyanazt lássa pepitában? Elhiszem, hogy nem szeretsz gondolkodni, de nekem nincs szükségem arra, hogy a könyvet mások képzeljék el nekem. Sokkal érdekesebb, ha valami újat mondanak.
  • Methodix81 #2
    Szánalmas.
    A könyv egyszerűen tökéletes. Attól eltérni érthetetlen. Innentől kezdve a könyv és a film két külön dolog lesz.
    Nem mintha eddig nem lett volna az, hisz a könyv és a szereplők 99%-a egyszerűen ki van hagyva a filmből.
    Aki nem olvassa a könyvet, az valami olyat veszít, amit nehéz leírni. Zseniális, és az, hogy a szereplők szemszögéből írja a különböző fejezeteket, egyszerűen példa nélküli.
    Szóval aki arra büszke, hogy nem olvassa el a könyvet, az magáról állítja ki a szegénységi bizonyítványt. Ugyanis a Trónok harca TELJES lényegét nem ismeri és nem érti majd meg.
  • Wittgen #1
    Engem nem érint, mivel nem olvastam a könyveket és nem is fogom.