Szekeres Viktor

Megvan, mikor folytatódik a közelmúlt horrorszenzációja

Majdnem 3 évvel az első rész után kerül mozikba a Démonok között folytatása.

Ember nem volt a világon, aki akár megsaccolhatta volna, hogy a Démonok között (The Conjuring) olyan hatalmas sikert ért el mozis bevételek terén, mint amilyet elért tavaly ősszel, s talán most sincs még olyan ember e világon, aki meg tudja magyarázni, hogy mi ennek az oka. Azon lehet vitatkozni, hogy a film jó volt vagy sem (valójában mindegy, hiszen a bevételek nem feltétlenül a minőséget tükrözik), azonban azon nem, hogy a filmben első pillantásra semmi különleges sincs, tipikus természetfölötti horrornak tűnik - a nézők mégis tömök sorokban álltak a jegypénztárak előtt.

Azt azonnal tudhattuk a premiert követően, hogy érkezni fog a folytatás, s most végre, a korábbi halasztást követően az is kiderült, hogy mikor: 2016. június hatodikán, tehát meglepetésre 2,5 évvel az első epizód bemutatását követően. A kései dátumnak prózai okai vannak, így sikerült ugyanis megszerezni a film megrendezésére az eredetit is dirigáló James Want. A filmmel egy időben Amerikában olyan alkotásokat fognak még bemutatni, mint a Szemfényvesztők 2, illetve az Uncharted-mozifilm, bár utóbbiról nem nagyon olvasni mostanság, így jó eséllyel el fogják halasztani a tervezett bemutatót.

Az emlegetett sokkoló bevételek egyébként azt takarják, hogy a Démonok között tavaly Amerikában 134, a világ többi részén pedig 181 millió dollárt termelt. Idén pedig a filmből kinőtt spinoff, az Annabelle, Amerikában már 83 millió dollárnál jár, Amerikán kívül pedig már 161 milliónál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!