Szekeres Viktor

Egyre rövidebbek Peter Jackson Középfölde-filmjei

A harmadik Hobbit-mozi 150 perces lesz.

Meglátszik, hogy A gyűrűk urával ellentétben A hobbit nem olyan irodalmi műből készült, melyben rengeteg órányi alapanyag rejlik. Ugyanis a sajtóban megjelent információk szerint A hobbit: Az öt sereg csatája (The Hobbit: The Battle of the Five Armies) mindössze 150 perces lesz, ami azt jelenti, hogy ez rendelkezik majd a legrövidebb játékidővel Peter Jackson Középföldén játszódó kalandfilmjei között.

A sor annak idején A Gyűrűk Ura - A Gyűrű Szövetségével indult, mely 178 perces volt, ezt követte A Gyűrűk Ura - A két torony 179, valamint A Gyűrűk Ura - A Gyűrű Szövetsége a maga 200 perces játékidejével. A Hobbit-filmekre már jelentősen apadásnak indult az egy-egy részben felhasznált hasznos anyag mennyisége, hiszen A hobbit - Váratlan utazás 166 perce után A hobbit - Smaug pusztasága már "csak" 161 perces volt. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy Jacksonék eredetileg 2 filmet akartak készíteni Bilbó történetéből. Más kérdés, hogy abban az esetben jó pár, a mostani filmekbe bekerült jelenet a vágóasztalon végezte volna, így viszont szinte mindent belepakoltak az epizódokba, s talán ezért is hűvösebb a kelleténél a fogadtatásuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csulok0000 #3
    Ez a cikk az abszolút SEMMIRŐL szól.

    Egyébként hibás a meglátásod. Azt feltételezed hogy próbálják "leplezni", de szerintem nincs annyi kapacitás a fejükben (:
  • Gab0523 #2
    Szeretem én a szaksajtót.
    Szerintem kapásból azzal kellene kezdeni, hogy a Hobbit tömören egyetlen kötet, és abból az egyetlen kötetből -ami egyébként sokkal vékonykább, mint a GyU kötetei egyesével, ha jól emlékszem- készül egy, a Gyűrűk urát távolról ugyan, de megközelítő hosszúságú trilógia.
    baromi idegesítő, amikor okosnak akarnak tűnni, és ennek elérése érdekében a negatívumokra -sokszor a nemlétezőkre- próbálnak ráfókuszálni, ezzel leplezve, hogy egyébként sík hülyék a témához.
  • gombabácsi #1
    "A hobbit nem olyan irodalmi műből készült, melyben rengeteg órányi alapanyag rejlik."

    Jaj meddig ismételgetik még ezt? A Hobbit egy tömören, röviden leírt mű, amiben kb annyi dolog történik amúgy mint 1 kötet GYU-ban. Plusz hozzávettek egy csomó mindent. Épp hogy a GYU volt nagyon leegyszerűsítve a filmekben. :)
    Amúgy is a bővítettek jóval hosszabbak. :)