Szekeres Viktor

Megérkezett A hobbit 3 első előzetese

Sokan csalódtak és hagyták ott a Hobbit-filmeket, de a maradók végre örülhetnek a 3. rész előzetesének.

Amerikában december 17-én, itthon, ha szerencsénk van, akkor egy nappal korábban kerül bemutatásra Peter Jackson Hobbit-trilógiájának befejező epizódja, A hobbit - Az öt sereg csatája (The Hobbit: The Battle of the Five Armies). A San Diegóban megrendezésre került Comic Con elnevezésű képregényközpontú, ám filmekkel és tévésorozatokkal is foglalkozó nemzetközi rendezvényen bemutatásra is került a film első előzetese, mely természetesen minden, a reklámoktól megszokott tipikus eszközt bevet.


Mondjuk azon már csak halkan morfondírozunk el, hogy kiknek is szól az előzetes. Ugyanis az ember azt gondolná, hogy a nézők zöme a trailer (vagy teaser) nélkül is pontosan tudja, hogy megnézi-e a filmet - a rajongóknak legalábbis semmiképp sincs szükség további győzködésre. Azoknak pedig, akik csalódtak Jackson új filmjeiben, valószínűleg csak kis része fogja meggondolni magát a marketingnek köszönhetően.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mindero #19
    Szerintem a 3-nál több lesz a veszteség.
    A 2. nagyon gagyi lett. Volt néhány olyan jelenet h fogtam a fejem (Legolas CGI lovaglása meg hasonlók). A tünde lamúr volt a legkevesebb. Én inkább a gyűrűkura arcátlan másolásán akadtam ki. Mindent láttuk már valahol, csak itt bénább.
    Pedig én rajongok a gyűrűk uráért, de ennek a filmnek nagyon másnak kellett volna lennie.
    Főleg PJ-ben csalódtam, eddig minden filmje nagyon tetszett. Lehet vissza kéne híznia...
  • BaliBoy #18
    100 millió néző kontra 95 millió... brühühü micsoda morzsolódás...
  • BaliBoy #17
    Egyetértek. Én egyetlen percét sem untam. Az első részt már többször is megnéztem és a második részt is láttam már a mozi óta.
    Tény, hogy vannak benne olyan részek amiket PJ tett bele és nem feltétlenül kellett volna bele - pl. törp - tünde lamur - de ezek szerintem nem rontanak a történeten.


    Látszik a kommentekből, hogy sokan nem olvasták sem A gyűrűk urát sem pedig A hobbitot. Ha tudnák, hogy mennyi-mennyi jelenet maradt ki A gyűrűk urából és, hogy abban is hány dolgot változtattak a könyvekhez képest...
  • BaliBoy #16
    A sárkányos írásoddal el is árultad, hogy nem olvastad a könyvet. (vagy ha esetleg mégis, akkor nagyon-nagyon régen)
  • asgh #15
    Tehát még semmit nem láttál belőle, de már eldöntötted, hogy csalódtál benne. Gratulálok.
  • dzsagon #14
    Az a probléma hogy nem érzékeled az arányokat. Ha 100 ból elveszítesz 5 százalékot azt nem nevezheted soknak.
  • Zenszkij #13
    Szerintem a Hobbit egy unalmas mesefilm. Én nagyon is csalódtam benne, már ott mikor kiderült, hogy 3 részes lesz. Nevetséges pénzhajhász cucc az egész. Nem baj vegyétek, egyétek, én max majd letöltöm...
  • asgh #12
    Nem, nem gyengék a Hobbit filmek.
    A Gyűrűk Urából eleve nem 3 filmet, hanem három évados sorozatot kellett volna csinálni (a la Game of Thrones), akkor talán belefért volna a sztori fele. Ehhez képest most legalább volt lehetőségük rendesen megcsinálni a Hobbitot, pont azért, mert a producerek nem paráztak rá, hogy nem hozza be a pénzt.
    A Hobbit pedig nem eposz, hanem mese, ezért tökéletesen beleférnek az extra jelenetek és a LOTR függelékéből beemelt sztori elemek.
    Persze ez eleve ízlés kérdése, így értelmetlen vitatkozni róla.
    A cikkben elhangzó "sokan csalódtak" kifejezés amúgy nem azért baromság, mert _senki_ sem csalódott, hanem mert egy milliárdos bevételeket hozó filmsorozatra nevetséges azt állítani, hogy "sokan" vannak, akik csalódtak benne. A filmek IMDB pontszáma 8 és 8,1 így azon kívül, hogy a cikkírónak nem tetszett és azt vizionálja, hogy az ő véleménye van többségben, nem nagyon akad más érv, amivel alá tudná támasztani a kijelentését.
  • Skyline #11
    Egy dolog hogy a név miatt mekkora jövedelmet hoz és egy másik hogy valóban gyengék a Hobbit filmek!
    Ahogy leírták már jópáran, 3 részes részenként 2-3 órás filmtrilógiát akartak csinálni egy akkora könyvből ami egy apró árnyalata a Gyűrűk urának....
    Emiatt az összes rész televan a rendező saját gondolataival, és iszonyatosan vontatottak... Nem fanokról meg haterekről van szó hanem arról hogy mezei egyszerűséggel dögunalmas jelenetekkel van tele az első két hobbit film, és minden el van unalomig nyújtva... A 2. rész végén amikor hosszú perceken át a nyögvenyelős beszélgetést kellett nézni a sárkánnyal..Aki halálos rettegett ellenfél de bő fél óra küzdelem alatt sem volt képes senkivel sem végezni és gyakorlatilag balfaszként volt bemutatva...Majd akció kellős közepén vágás, idiótazene, felirat...Várd a következő részt...

    Az EGÉSZ belefért volna egy minőségi, tartalmas, nem vontatott 3 órás filmbe. EGYBE.
  • asgh #10
    Az elmúlt két év legnagyobb bevételeit hozó filmekre azt mondani, hogy "sokan csalódottak" igencsak barokkos túlzás.
    A Hobbit filmeknek pedig nem a Gyűrűk Urához kell méltónak lenniük, hanem a Hobbithoz, ami eleve mesének és nem eposznak íródott.
    A cikk utolsó mondata pedig nettó hülyeség, mert ennyi erővel semmilyen folytatásnak ne legyen trailere, hiszen azokra is igaz, hogy a fanok úgyis megnézik, a haterek meg úgyse (illetve ők is megnézik, hogy tudjanak mire fikázni, ez a legjobb az egészben).