Szekeres Viktor

A Disney-nek sem jöhet össze minden

A siker sikerre halmozó Disney is olykor belefut egy-egy gyomrosba.

Amerikában hétvégén mutatták be a Jon Hamm főszereplésével készült baseballos Disney-filmet, a Million Dollar Armot (szó szerinti fordításban: Az egymillió dolláros kar), mely mindössze a negyedik helyet szerezte meg a hétvégi bevételi toplistán. A 3019 moziban bemutatott film három nap alatt mindössze 10,5 millió dolláros bevételt produkált, ami mindenképpen csalódást jelent a stúdió számára. Ezzel a kezdéssel körülbelül 30 milliós összbevételt érhet el a film hazájában, nagyjából annyit, mint a pár hete bemutatott és 9,8 millió dollárral debütált Kevin Costneres sportfilm, a Draft Day.

Ezzel a film igencsak elmaradt pár menő baseballos film teljesítményétől, például a Pénzcsinálóétól, vagy A 42-esétől, pedig a Disney már bizonyította, hogy ért a műfajhoz, elég csak a Dennis Quiad-es, 2002-ben bemutatott Későn kezdőre gondolni, vagy az amerikai focis tematikájú Emlékezz a titánokra! című filmre Denzel Washingtonnal - előbb 75, utóbbi pedig 116 millió dolláros bevételt hozott.

A felmérések szerint egyébként a Million Dollar Arm közönsége 54%-ban férfiakból állt, a nézők 63%-a pedig 25 éven felüli volt. Az exit pollok során a jegyvásárlók átlagban A- értékelést adtak a filmre, ami körülbelül 5 alának feleltethető meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • endrev #1
    Hát mert ilyen filmet nem moziba kell küldeni, hanem kábelcsatornáknak kell eladni... Jó, hogy nem dokumentumfilmet küldenek moziba.