Szekeres Viktor

Itthon továbbra sem nagyon érdeklik a nézőket az eredeti és jó filmek

A korrekt Rossz szomszédság ugyan sikeresen nyitott, a múlt hét két legjobb újonca azonban leszerepelt.

Két nagyon jól sikerült és eredetinek mondható filmet mutattak be a magyar mozikba múlt hét csütörtökön a forgalmazók, azonban egyik sem aratott túl nagy sikert, sőt, mindkét alkotás kifejezetten leszerepelt itthon. A Coen-testvérek új filmje, a Llewyn Davis világa 16 moziban mindössze 1743 nézőt érdekelt, s így alig több, mint 2 milliós bevétellel még a top 10-es listára sem került fel, míg az általunk is dicsért, valóban remek Populaire kisasszony 11 moziban 1495 nézőt késztetett jegyvásárlásra, bevétele pedig 1,4 millió forint volt négy nap alatt.


Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a múlt heti premierfilmek között a Godzilla rebootja mellett ott volt még a Rossz szomszédság, ami a második helyen debütált majdnem 40 ezer nézővel. Más kérdés, hogy a szórakoztató komédiát semmiképp sem lehet azzal "vádolni", hogy kiemelkedő minőségű lenne. Sikere azonban mindenképpen pozitívumnak mondható - más kérdés, hogy a hatalmas sikerre való tekintettel 2 év múlva valószínűleg már a folytatásfilmek között láthatjuk ezt a címet.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hgaben90 #3
    Valaki megint megfeledkezett a mozi üzleti vonatkozásairól. Nem arra a filmre fognak tolongani a nézők, amire pár ítész rábólintott valami hűdeneves filmgálán, hanem ami felkelti az érdeklődésüket. Az Ezerfejű Cézár lesz mindig a legfontosabb zsűri.
  • fonak #2
    Hát ja, kamaradarabra nem ülnék be moziba én sem.
  • emberz #1
    A helyzet az, hogy ha már fizetnem kell érte, nem is keveset, akkor már valami látványos filmet akarok látni, nem pedig a szokásos édelgést, az ilyen-olyan kisasszonyokat, amikkel amúgy is tele van a tévé! "Eredeti és jó filmek"- aha, mindjárt elhányom magam...