Szekeres Viktor

A közönség nem tartja annyira gáznak az új Pókembert

Nem menekülnek az emberek az új Pókember-filmről, úgy fogadták, mint az Amerika kapitány 2-t.

A csodálatos Pókember-sorozat nemrég bemutatott második része Amerikában ugyan jóval kevesebb embert érdekelt, mint az előző epizód, de a kitartó rajongóknak nem volt különösebb baja a filmmel. Ezt abból is le lehet szűrni, hogy a képregény-adaptáció bevételei a második hétvégére Amerikában 59%-kal estek vissza, márpedig a csökkenés mértéke alig rosszabb, mint a Vasember 3, Thor 2, Amerika kapitány 2-trió 56-58%-os, második hetes csökkenése. Összességében tehát nagyjából hasonlóan reagáltak a nézők a látottakra mind a 4 film esetében - a különbség az, hogy így a 200 milliós film hazájában csak 210-220 millió dolláros bevételig juthat el, ami nagyjából a Thor második részének szintje.

Nemzetközileg azonban ez a Pókember-epizód lepipálhatja a Thor: Sötét világot, hiszen az 436 millió dollárig jutott el Amerikán kívül, míg A csodálatos Pókember 2 már most 403 milliónál tart. Az egyik legnagyobb sikerét a film Kínában érte el, ahol 8 nap alatt 54 millió dolláros bevételig jutott el, de egyébként több ázsiai országban is utolérte az első rész teljesítményét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #2
    Te ennyire nem érted, hogy miről van szó? A bevétel nem egyenlő a nézők visszajelzésével. A bevétel változása viszont egyenlő. Ha egy film bevétele nem csökken, akkor az kibekúrt durván tetszik a nézőknek. Ha lassan csökken, akkor eléggé tetszik. Ha 90%-ot csökken, akkor mindenki utálta.

    Fent egy szó sincs a bevételekről, hiszen teljesen más bevételű filmek vannak felsorolva. És mindegyik bevétel ugyanolyan mértékbe esett. Ergó egyik sem aratott kiemelkedő tetszést, mindegyikről hasonlóak a vélemények.
  • GaborT28 #1
    Fogjátok már fel, hogy a bevétel nem egyenlő a nézők visszajelzésével!!!!! Ha fizetek egy filmért a moziban az még nem jelenti azt, hogy elégedetten távozok!