MTI

A Marvel fogja kiadni az új Star Wars-képregényeket

A Marvel megszerezte a Star Wars-képregények kiadási jogait, amelyek az elmúlt két évtizedben a Dark Horse kiadónál voltak.

A Marvel 2015-től publikálhatja az űrsaga új képregényeit, a Dark Horse addig kapott haladékot, hogy a jelenleg futó történetek szálait elvarrja. A Dark Horse 1989-ben jelentette meg az első Star Wars-képregényét Dark Empire címmel. A Marvelnek azért szintén jócskán vannak tapasztalatai a képregény-klasszikussal: a kiadó közölte elsőként Star Wars-trilógián alapuló képregényeket 1977-től kilenc éven át. A széria első számából több mint egymillió példánykelt el.

Mike Richardson, a Dark Horse vezetője csalódott hangú közleményben számolt be a hétvégén arról, hogy a kiadó elveszette a Star Wars-jogokat. Mint írta: a dolog azért is ironikus, mert a Dark Horse eddigi legsikeresebb évét zárta tavaly. A kiadó mindenesetre megígérte, hogy emlékezetessé teszi a búcsú évét. "Tudjuk, hogy a sorozat rajongói is ezt várják. Az Erő még velünk van" - idézte Richardsont a Variety.com. Augusztusban a Dark Horse még örömmel közölte, hogy George Lucas Star Wars-forgatókönyvének első vázlata alapján The Star Wars címmel új könyvsorozatot készül kiadni.

A Marvel tulajdonosa a Walt Disney Co., amely 2012-ben a Lucas-birodalmat is felvásárolta. A stúdió tavaly jelentette be, hogy elkezdi az új Star Wars-filmek gyártását. A J.J. Abrams rendezésében készülő Star Wars: VII. rész premierjére 2015. december 18-án kerül sor Észak-Amerikában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lamer the true #3
    Na, hogy egy kicsit építő jellegű is legyen :)

    Mivel jó magam is szakmabeli vagyok én is mindig töröm a fejem az új oldalak css beállításai és jquery effektjeivel kapcsolatban kicsit segítek.

    Szerintem (és ahogy néztem mások szerint is) nagyon világos lett az oldal, ami egy napilapnál nem is nagyon baj, de az sg-t sokan szeretik (szerették) este vagy homályos szobákból nézegetni. A mi fajtánk már csak ilyen. Az öltönyösöket soha nem fogja érdekelni sz sg szóval nem nekik kéne tervezni.

    Maga a felépítés rendben van de mintha a cikkek kicsit össze lennének szorítva a mellékes tartalmak pedig nagyobbak a kelleténél.

    Egyszóval egy kis finomhangolással sokkal olvashatóbb lehet majd az oldal.
  • lamer the true #2
    Lehet, hogy már nem fontosak a régi sg olvasók és valaki azt gondolta, hogy egy korszerűbb (ami nem feltétlenül jobb) dizájn majd vonzani fogja az embereket. De sebaj 10 év múlva majd az újabb kinézetet fogod szidni :)
  • Angelus1991ster #1
    Nem fontos hír, az ilyet kár kirakni. Egyre rosszabb lesz az sg.hu, csalódott vagyok. Ez az új kinézett is förtelmes. Mi lett veled szeretett SG.hu? Mi lett ? Kaptál egy ócska web designer-t?. A régi kezelhetőbb volt sokkal. Ez az új egy remegős , randa facebook-win8(mozaikablakos) utánzat.

    Akkor lenne hírértéke , ha a magyarországi Star Wars kiadás nem bukott volna meg 2011. márciusában.