Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Motorola Moto X

Az immár a Google tulajdonában lévő gyártó hosszas várakozás után végre bemutatta okostelefonját, amely átlagos jellemzői mellett néhány érdekességet is kínál.

A Moto X heteken, hónapokon át visszatérő téma volt a szaksajtóban, sokan várták izgatottan, hogy mivel is készül a Google/Motorola. A készülék végre hivatalosan is bemutatkozott, ez alapján pedig elmondhatjuk, hogy az egyénire szabhatóság révén valóban egyedi megoldást kínálnak a vásárlóknak.

A hardveres oldalon nem találunk hatalmas szenzációt. A telefon egy 4,7 hüvelykes AMOLED-érintőképernyőt kapott, amely 720p felbontást és 316 ppi pixelsűrűséget kínál. Ehhez 2 GB RAM, 16 vagy 32 GB-os belső tároló, egy 2200 mAh-s akkumulátor, egy 10 megapixeles Clear Pixel hátoldali, illetve egy elülső 2 megapixeles kamera társul, ezek segítségével pedig akár 1080p felbontású videót is készíthetünk. A teljes listán Bluetooth 4.0, USB 2.0, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, GPS és GLONASS, Miracast Wireless Display, NFC, valamint a nano-SIM támogatása szerepel még.


A processzor már némileg érdekesebb, ez ugyanis az 1,7 GHz-en futó Snapdragon S4 Krait magok és a négymagos Adreno 320 grafikus vezérlő mellett egy külön chipet szolgáltat a Google Now hangvezérléshez (kímélve ezzel az akkumulátort), valamint a telefon érzékelőinek kezeléséhez. A külsőt illetően több eltérő hátlappal készülnek, a készüléket pedig több nagy amerikai szolgáltató is forgalmazni fogja, 199 dolláros induló áron - a cég nagy hangsúlyt helyez a tényre, miszerint a Moto X az USA-ban készül.


A Motorola nem sokkal a bemutató után megerősítette, hogy az első körben nem tervezik az európai megjelenést, ám egy sikeres amerikai rajt után ez még változhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • shaddam #1
    Röhejes hogy az összes telefonról lespórolják a fizikai fényképező gombot. Talán 1-2 xperián van (itt is gyanítom hogy lehessen víz alatt fényképezni) aztán kifújt...