Gyurkity Péter

Hírek a Motorola és az Amazon új okostelefonjáról

A két megoldásról egyelőre csak külső források jóvoltából jelentek meg információk, amíg azonban a Motorola esetében egy új zászlóshajó érkezését vetítik előre, addig az Amazonnál csúszásra készülnek.

A Google és a Motorola állítólagos közös okostelefonjáról már tavaly felbukkant néhány mendemonda, akkor egyszerűen csak "X-Phone" néven emlegették a készüléket. Hivatalos megerősítés azóta sem jelent meg, ám most egy holland lap a valószínű specifikációt is közzétette, mégpedig egy homályos fotóval együtt.

Eszerint a fejlesztés az nVidia új Tegra 4 chipjére épülne, ehhez pedig 4,7 hüvelykes érintőképernyő társulna. A hátoldalon egy 16 megapixeles, az előlapon pedig egy 5 megapixeles kamera kapna helyet, maga a telefon pedig némileg vékonyabb lenne, mint a Motorola Droid RAZR MAXX HD - a szoftveres oldalon az Android következő generációja dolgozna, amelyet egyelőre házon belül Key Lime Pie néven emlegetnek. A nagy kérdés, hogy valóban készülnek-e egy ilyen megoldással, bár az biztos, hogy a Motorolát érintő újabb, ezúttal 1200 fős leépítés után valami nagyot kell alkotniuk.

Ami az Amazon készülékét illeti, ezt a cég eredetileg a második negyedévben szerette volna piacra dobni, ebből azonban a jól értesültek szerint nem lesz semmi. A Foxconn ugyanis nem halad túl jól a tesztelési fázissal, itt bizonyos gondok akadtak a platformmal, vagyis a tesztelés elhúzódhat egészen a második negyed végéig. A Foxconn leányvállalata, az Ensky Tech (amely egyébként a Kindle e-olvasók és táblák gyártásáért is felel) június előtt valószínűleg nem tudja megkezdeni a sorozatgyártást.

Ez őszi megjelenést vetít előre - kíváncsian várjuk, hogy mivel készül az Amazon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!