Gyurkity Péter

Visszatérnek a Palm-telefonok

A TCL ezzel pedig immár három különböző márkára támaszkodna.

A Palm meglehetősen jól ismert és kedvelt márkának számított az előző évtizedben, a család sorsa azonban már akkor is meglehetősen hányattatott volt, hiszen már 2010 környékén is a visszatérésről, majd pedig ennek kudarcáról szóltak a hírek. 2015-ben ismét felmerült a készülékek újbóli felbukkanása, ez azonban csak most következhet be.

Erre a külső források szerint a kínai TCL révén számíthatunk, amely ezzel sorrendben a harmadik különböző termékcsaládot dobná piacra. A területtel foglalkozók jól tudják, hogy ez a cég mutatja be egyre-másra az Alcatel OneTouch készülékeket (hiszen ők szerezték meg annak idején az Alcatel telefonos részlegét), ezt pedig nemrég a BlackBerry vezetésével kötött megállapodás egészítette ki, amely lehetőséget adott számukra az új hardveres megoldások megjelentetésére. Ezt követné most a Palm nevet viselő okostelefonok felbukkanása, ami azért vált lehetségessé, mert még 2011-ben rátették a kezüket a márkára.

A TCL marketingigazgatója beszélt a napokban arról, hogy elszánták magukat a debütálásra, illetve a márka újraélesztésére, erre azonban csak valamikor 2018 elején kerülne sor, hiszen ekkor jelenne meg az első ilyen telefon. Ez a korábbi próbálkozásokkal ellentétben nem a webOS vagy a Palm OS platformra épülne (ennek nem sok értelme lenne), itt tehát az Android alkalmazására számíthatunk, amíg azonban az Alcatel nevét viselő megoldások az ezredforduló előtt született fiatalok számára készülnének, addig a BlackBerry-vonal tagjai az üzleti ügyfeleket, a Palm márkára támaszkodó változatok pedig kifejezetten az idősebb generáció képviselőit lesznek hivatottak elcsábítani.

Könnyen előfordulhat, hogy a márka alkalmazása révén nem kizárólag okostelefonokat dobnak majd piacra, ez azonban szintén csak 2018 első felében válhat majd egyértelművé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!