Gyurkity Péter

Képek és részletek a Palm Pre 2 okostelefonról

Már jó ideje szállingóznak az újabb és újabb pletykák a HP által felvásárolt Palm legújabb készülékéről, ám ezúttal képek és több érdekes részlet is napvilágot látott - még idén jöhet az okostelefon.

Elsőként a francia mobifrance.com rántotta le a leplet a képekről, amelyek állításuk szerint a szintén francia SFR szolgáltató által piacra dobandó telefont mutatják meg nekünk. Ezen képeken jól látható, hogy továbbra is marad a csúsztatható QWERTY-billentyűzet, amelyhez ezúttal a következő hardveres specifikáció társul.

A forrás szerint a készülék webOS 2.0 alatt fut, processzora 1 GHz-es, a memória mérete pedig 512 MB. A beépített kamera adatai sajnos még nem kerültek napvilágra, mint ahogy azt sem tudjuk, hogy a Pre 2 pontosan mikor jelenik majd meg kereskedelmi forgalomban. Ez utóbbi részlettel kapcsolatban máris több hír jelent meg, az egyikben például arról olvashatunk, hogy bár maga Eric Cador, a HP alelnöke nemrég egy konferencián elárulta, hogy az első webOS telefonok a cég kínálatában 2011 elején bukkannak majd fel (és ezek a két vállalat eddigi tapasztalataira és tudására támaszkodva nagyon is versenyképes megoldások lesznek), most úgy tűnik, hogy legalábbis Európában már a következő hónapban felbukkanhat a Pre 2.


Ezt persze nem vehetjük biztosra, ám könnyen előfordulhat, hogy a HP-nak összejön a korai megjelenés - valószínű, hogy Franciaország lesz az első, illetve bekerül az elsők közé a kontinensen, tekintettel az elsőként kiszivárgott hír tartalmára. Ami az Egyesült Államokat illeti, itt a Sprint komoly arculcsapásként élheti meg, hogy valószínűleg a Verizon kaphatja meg elsőként a készülékeket. Ez már csak azért is érintené kényelmetlenül a szolgáltatót, mert az eredeti változatot tavaly júniusban még exkluzív módon dobhatták piacra.

Az elkövetkező hetekben várhatóan újabb információk jelennek majd meg a megoldásról, ekkor sok fennmaradó kérdésre választ kaphatunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asysoft #4
    Újabb? Android után pár hónappal jelent meg...
    Szerintem kezelőfelülete tartalmaz 1-2 érdekes megoldást, kár, hogy valaki kitalálta, hogy webes technológiákkal (JS, html CSS) kelljen mindent programozni, bár azóta már van hozzá PDK. Egyszer szívesen kipróbálnék egy WebOS-t futtató készüléket, talán most, hogy a HP megvette a Palmot, lesz is rá esély.
  • roliika #3
    Tömören?
    Ronda, igénytelen, buta.
  • Kabos Dezső #2
    Nagy szükség volt már egy újabb okostojás telefon platformra, mint egy falat kenyér ...
  • Blasta #1
    A vilagnak nagy szuksege van erre a keszulekre...