Gyurkity Péter

A Pre jelenti a mentőövet a Palm számára

A Palm legutóbbi negyedéves jelentésében lesújtó eredményeket közölt, ám a Pre telefonokkal szerintük ismét versenybe szálltak - a készülék kedvező fogadtatása kihúzhatja őket a bajból.

A Palm Pre nemrég jelent meg, fogadtatása pedig kedvezőnek mondható, hiszen a legtöbb elemzésben és a részletes tesztekben is általában véve pozitívan nyilatkoztak a fejlesztésről. Az érintőképernyőre támaszkodó készülék egyelőre nem veheti fel a versenyt az Apple iPhone elsöprő rohamával, ám első lépésként kihúzhatja készítőjét a nagyobb bajból.

A negyedéves jelentésben 91,5 millió dolláros veszteségről számoltak be, amely ugyan nem tartozik az életveszélyes kategóriába, de nyilván a vezetés szeretne pozitív adatokat látni ezen összegzések hasábjain. Ez nem is tűnik lehetetlennek, különösen a Pre megjelenése után, amellyel kapcsolatban a gyártó részéről mindössze annyit árultak el, hogy "nem is lehetnénk ennél boldogabbak" a beérkező adatok láttán. Pontos számokról nem beszéltek, így a piaci elemzők is meglehetősen tág intervallumot, 50 és 100 ezer közötti darabszámot valószínűsítenek az első néhány nappal kapcsolatban.


Az elkövetkező hónapokról már némileg magabiztosabban nyilatkoznak a cég teljesítményét figyelemmel kísérők, eszerint júliusban 100 ezer, míg augusztusban akár 200 ezer készüléken adhatnak majd túl. Ez persze meg sem közelíti az iPhone egymillió feletti eredményét, de kezdetnek nem rossz. Egyelőre gondot jelent a rendelkezésre álló alkalmazások alacsony száma, de a cég új vezérigazgatója (aki mellesleg az Apple iPhone zenelejátszói részlegétől érkezett) úgy véli, hogy ezen viszonylag gyorsan segíthetnek. A Medialets piackutató cég szerint eddig egymillió alkalmazást töltöttek le a Pre tulajdonosai, ami szintén nem rossz eredmény három hét alatt.

Ami a Palm általános helyzetét illeti, a vezetés szerint végre ismét versenyben vannak, innentől kezdve pedig a kapaszkodás időszaka jöhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • roliika #3
    Most amcsiban 120 000ft körül van.
  • smv #2
    És függetlenül mennyiért?
  • Szemjuel #1
    nálunk mikor lesz kapható?