Gyurkity Péter

Visszatérhetnek a Palm telefonok

Erre utal a hivatalos weboldal módosítása, valamint a márkanévvel kapcsolatos jogok megszerzése.

Érdekes fejleményre figyeltek fel az internetet böngésző felhasználók és a területtel foglalkozó újságírók a napokban, mégpedig a palm.com portálon. Az oldal megnyitásakor a látogatókat automatikusan átirányítják a mynewpalm.com címre, ahol viszont egy szimpla grafikát és néhány, szintén érdekes kifejezést találhatunk.

Az oldalon a Palm jól ismert logója mellett a „coming soon” és a „smart move” feliratok szerepelnek, amelyekből rögtön levonhatunk bizonyos következtetéseket. Az első nyilván arra utal, hogy hamarosan az évekkel ezelőtt eltűnt logóval ellátott megoldásokat ismerhetünk meg, a második pedig az elkövető kilétére vonatkozóan szolgáltat némi információt, hiszen ez a kifejezés az Alcatel OneTouch család esetében is többször felbukkan. A helyzet ennél némileg bonyolultabb, hiszen a Palm márkanév felhasználásának jogát a Wide Progress Global Limited nevű cég szerezte meg a HP-től még novemberben, egyik jeles képviselőjük azonban egyben az Alcatel OneTouch amerikai részlegének elnöke, ami már egyértelművé teszi a lépés célját.

Nicholas Zibell részvétele és puszta jelenléte alapján következtethetünk arra, hogy hamarosan új készülékeket mutatnak majd be a nagyközönség előtt, ezek pedig a Palm mellett akár az Alcatel OneTouch márkanevet is magukon hordozhatják. A hardveres és szoftveres részletekről egyelőre semmi nem szivárgott ki, mi több, még azt sem tudjuk pontosan, hogy milyen készülékekkel képzelik el a visszatérést, pontosabban a cég saját helyzetének javítását (hiszen ők csak a márkanevet használják fel), ám az biztos, hogy valami komolyat kell nyújtaniuk, hiszen az eddig bemutatott androidos megoldások nem hozták el a várt áttörést.

A CES 2015 alatt remélhetőleg kiderül néhány részlet, már amennyiben elérkezettnek látják az időt erre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!